Otthon

„Két fordulás között alig vártam, hogy reggel legyen” – így (ne) készítsetek hullámos hajat

Kezdhetném a cikket azzal, hogy akinek egyenes haja van, az hullámosat akar, és fordítva, de inkább azt mondom, a VOUS-lányok mindenféle fürtökkel rendelkeznek, de egy napra mindenki hullámosat varázsolt magának. Mindezt pedig azért, hogy megosszuk veletek, mik azok az eszközök és praktikák, amiket jobb, ha elkerültök, vagy épp beépítitek a napi rutinotokba.

vous - 2016.03.02.
„Két fordulás között alig vártam, hogy reggel legyen” – így (ne) készítsetek hullámos hajat

Belegondoltatok már, manapság mennyi mindennel varázsolhatunk magunknak szebbnél szebb tincseket? Az 5. hullám napunkra készülve a szerkesztőségben pillanatok alatt felsoroltunk 5+1 módszert, amivel gyönyörű hullámokat készíthetünk otthon. Legalábbis azt gondoltuk, hogy gyönyörű. Lássuk, ki mit próbált ki és milyen lett az eredmény!

Hajsütővas

Takács Nóra úgy döntött, ő a klasszikus hajgöndörítést választja, így hajsütő vasat használt. Mivel többször bánta már a füle a hajgöndörítést, így a mindennapokban inkább fonással hullámosít hajat, de a cikk kedvéért maradt a vasnál. Azt állítja, nem áll úgy a haja, ahogy szeretné, mert esik az eső, szerintünk azonban szuper a végeredmény!

Forrás:
Molnár Anikó

Így készítsétek el!

„Fontos, hogy használjatok hővédő terméket, és ha készen van egy tincs, akkor azt tűzzétek fel kis csigában a fejtetőre, amíg kihűl. Aztán le kell engedni, összeborzolni és készen is van!” – tanácsolja Nóra, de a legjobb, ha megnézitek erről készült videóját is!

Hajvasaló

„Nincsen olyan alkalom, hogy ne egyenesítenék hajat. Minden hajmosást követően az első dolgom kivasalni. Tudom, tudom, nem tesz jót, de én az egyenes frizurát szeretem. Így kézenfekvő volt, hogy a legjobb barátommal, a hajvasalóval próbálok hullámokat varázsolni kora reggel. Hogy sikerült-e? Igen, nagyjából 20 perc erejéig, amíg ki nem léptem a házból. A pára nem nekünk kedvezett, mire beértem a szerkesztőségbe, nyoma sem volt a csodás hullámoknak.”

Forrás:
Molnár Anikó

Hajcsavaró – szivacsból

Főszerkesztőnknek, Eszternek szögegyenes haja van. Sokáig álmodozott göndör fürtökről, azonban ha ennek csavarókkal töltött éjszaka az ára, köszöni szépen, nem kér belőle. Ő úgy döntött, hullámos cikkünk kedvéért kipróbálja, milyen szivacscsavarókkal aludni, így fogta magát és tincsenként csavarta fel fürtjeit.

"Csavarókkal aludni – akkor is, ha szivacsból vannak – egyszerűen rémes. Két fordulás között alig vártam, hogy reggel legyen. A végeredmény viszont másképp lett rémes, mint este. Nem tudom, melyik felnőtt nőnek tetszenek az efféle gyári angyalkatincsek. A természetesen göndör haj ilyesmi formában sokkal… természetesebb. Az én tincseim inkább furák voltak. Nem ez a hullám lesz a kedvenc.”

Forrás:
Molnár Anikó

Ha mégis kedvet kaptatok – így készült

„Körülbelül egy órába telt, mire a tincsekre szedett, frissen mosott, félig megszárított, behabozott hajamat feltekergettem ezekre a habszivacsvirágokra, amelyek csak nyugalmi állapotban bájosak” – mondja Eszter, aki a művelet után a csavarókkal feküdt le aludni.

Éjszakai fonás

Junior szerzőnk, Emcsi jól választott. Nemcsak egyszerű, de nagyszerű módszert tesztelt. Ő éjszakára fonta be vizes haját és reggelre szuper „beach waves” stílusú frizurával ébredt, amiért az egész szerkesztőség oda volt. Próbáljátok ki ti is, egyszerű, gyors és tényleg látványos!

Forrás:
Molnár Anikó

Éjszakai konty

Lilla Emcsihez hasonlóan egy egyszerű, de nagyszerű praktikát tesztelt. Pontosabban mutatott meg, ő ugyanis gyakorló anyukaként rendszeresen alkalmazza a kontyos göndörítést.

„Sokszor, ha este hajat mosok, nincs időm teljesen megszárítani. Évek, de inkább évtizedek óta nem volt ilyen hosszú a hajam, ezért szokatlan a hosszas szárítási macera, ráadásul tuti, hogy Bora éppen akkor kel fel enni, vagy valami S.O.S. melót kell megcsináljak – így sokszor nincs időm teljesen megszárítani. A hosszú hajat szeretem, mert felfogom és nem zavar, a gyors felfogások között van, amikor csak egy laza, boglyaszerű kontyot képezek gumival és a hajköteg megcsavarásával a fejem tetején.”

Forrás:
Molnár Anikó

Hajcsavaró – papírból

„A WC-papír technikát próbáltam ki, ami a YouTube-videók szerint egyszerűen és gyorsan kivitelezhető. Aha, a YouTube-videók szerint. Én nagyjából 30-40 percet töltöttem azzal, hogy megpróbáljam a tincseimet minél szabályosabban felcsavarni. Ez nem ment könnyen.

A vastag szálú, erős hajam nem akarta elfogadni ezt a technikát: a tincsek vége mindig kiugrott a helyéről, és csak a hajam felét sikerült feltekernem. A papírt lehetetlen kellően feszesre megkötni anélkül, hogy ne szakadna el” – mondja Viola, aki egy korábbi cikkünkben bemutatott, papíros technikával próbálkozott. Emlékeztek? Ide kattintva megnézhetitek.

Forrás:
Molnár Anikó
Ajánlott cikkek