Egyéb kategória

Tévhitek az allergiáról, melyeknek eddig ti is bedőltetek

Az allergia alaposan kikészíti a szervezetet, a közelgő pollenszezon például igazi rémálom az érintetteknek. Kiütések, nátha, fejfájás, könnyes szemek – azt hiszem, ezek nélkül mindenki ellenne.
vous - 2016.03.04.
Tévhitek az allergiáról, melyeknek eddig ti is bedőltetek

Hiába lehetne Dunát rekeszteni az allergiásokból, azért még vannak tévhitek az allergiáról. Össze is szedtem néhányat nektek a PureWow oldalról, amit jó, ha ti is megtanultok!

Az allergia pszichoszomatikus betegség

Jézusom, dehogy. Az allergia genetikailag bizonyított betegség, ami öröklődhet, tehát valódi, nem pszichésen generált tünetegyüttes. Az más dolog, hogy a stressz sajnos felerősíti a már meglévő kellemetlen tüneteket.

Ha bezárkóztok pollenszezonban, megússzátok a tüneteket

Mennyivel egyszerűbb lenne! De sajnos ez nem jó stratégia. Hiába zártak az ablakok és az ajtók, a pollen bejut a ruhátokon, bőrötökön a lakásba. A helyzeteteket a klíma segítheti, ám ügyeljetek rá, hogy rendszeresen cseréljétek a szűrőjét!

Forrás:
pixabay

Az allergia csak gyógyszerrel kezelhető

Ez sem igaz. Mint ahogyan fent írtam, az allergiával való együttélést megnehezíti a stresszes élethelyzet. Ebből pedig az következik, hogy stresszoldó technikákkal enyhíthetitek a tüneteket – próbáljátok ki a fényterápiát vagy az aromaterápiát, vagy egyszerűen csak szokjatok rá a jógára!

A kopasz macska megoldás az állatallergiára

Abból, hogy állatra vagytok allergiásak, még nem következik az, hogy a szőrére. Általában mikor kiderül, hogy valaki allergiás a kis kedvencére, nem a szőr áll a háttérben, hanem az állat bőrében, vizeletében, nyálában található fehérje. Ez ugyanis a levegőben terjedve beivódik a porba, a bútorok huzatába, ruhákba, így mindenhol ott van. Magyarán: a kopasz macska nem megoldás.

Ha felnőttként nem lettetek allergiásak, már nem is lesztek

Sajnos nem igaz. Valóban, az allergia részben örökletes, de az életetek során a szervezetetek bármikor érzékennyé válhat valamilyen összetevőre. Továbbá, mivel fejlődik a tudomány, és sokat kutatnak ezen a területen, így egyre több mindenkiről derül ki felnőttkorában, hogy eddig is allergiás volt.

Ti hogyan küzdötök meg az allergiával?

Ajánlott cikkek