„Gödröket találtam a mellemen” – Fotóval mesél mellrákjáról egy lány

„Gödröket találtam a mellemen” – Fotóval mesél mellrákjáról egy lány

Kylie Armstrong februárban három különös gödröt talált a mellén, ami nem volt ott korábban. Aggodalmában meglátogatta az orvosát, aki mammográfiai vizsgálatra és ultrahangra továbbította betegét. Szerencsére.

Mikor Kylie Armstrong különös elváltozást talált az egyik mellén, azonnal megmutatta azt egy szakembernek. Bár az orvos először nem érezte a különbséget, hitt betegének, aki észrevette az elváltozást a testén. Ennek köszönhető, hogy kiderült, Kylie-nak emlőrákja van. A lány innentől kezdve naplóként kezelte Facebook-oldalát, ahol fotókkal és leírásokkal mesélt a betegségéről – írja a Mashable.

Ez a három gödröcske teljesen megváltoztatta a saját és a családom életét is. Azért osztom meg az emberekkel, hogy tudassam, a mellrák nem mindig kimutatható. Fontos, hogy egyből a megfelelő helyen kezdjék a vizsgálatot.

Egy ausztrál orvos, Sue Fraser szerint Kylie posztjai segítenek a mellrák tudatosításában és a tünetek felismerésében. Minden elváltozásra fontos odafigyelni. Kylie-nak köszönhetően valószínűleg több nő is meglátogatta orvosát megelőzésképpen.

A doktornő elmondta, nem feltétlenül a gödrök, dudorok jelentik a mellrákot, sok egyéb más elváltozás is lehet tünet. Például a csomók, mellbimbó-elváltozások is ugyanúgy kivizsgálásra szorulnak. Még ha nem is a rák jelei, jobb tudni, hogy minden rendben van.

Szomorú, hogy néhány ember jelentette a Facebook dolgozóinak Kylie fotóját „meztelenség” miatt. Ám a lány ennek ellenére sem törölte le a képet, mert szeretne segíteni másokon saját példájával. A rosszindulatú „feljelentők” mellett azonban sok támogató és dicsérő komment is érkezett, amik mind azt tanúsítják, hogy Kylie erős és bátor nő, aki bejegyzéseivel akár életeket is megmenthet.

Kylie műtétjét egyébként múlt héten hajtották végre, sikeresen. A lány jól van, családja pedig minden pillanatban mellette van, hogy segítse a felépülését.

Ez is egy történet, ami bizonyítja, mennyire fontos odafigyelnünk a testünkre, és ha valami furcsaságot tapasztalunk, keressük fel az orvost!

Úgyhogy ha eddig nem tartozott a napi rutinotokhoz, hogy megvizsgáljátok magatokat, ma este már semmiképp se felejtsétek el. Arról, hogyan kell ezt csinálni, itt olvashattok.