Egyéb kategória

Nincs egy fülbevalótok, amit felvennétek? – Inspirálódjatok ékszerészektől!

Bár azt már jól megtanultuk, hogy a lányok legjobb barátja a gyémánt és a fél karunkat is odaadnánk Liz Taylor ékszeres ládikájáért, azért valljuk be, néha jólesik egy kicsit visszább venni a csillogásból és a bizsukra specializálódott női szemünket az új formák, kreatív megoldások felé fordítani. Most öt olyan ékszerkészítőt mutatunk nektek, akiket Instagramon is követhettek. Mindent a szemnek, csajok!
vous - 2016.03.09.
Nincs egy fülbevalótok, amit felvennétek? – Inspirálódjatok ékszerészektől!

Elsőként ismerkedjetek meg a moszkvai születésű Stas Zhitskyval. Az orosz dizájner ékszereit az Openjart Insta-oldalán követhetitek. Alkotásai játékosak, letisztultak és nem nélkülözik a humort sem. A jó hír, hogy lehet tőlük online rendelni és már 20 dollárért (kb. 5600 Ft) is találhatunk magunknak valamit. A rossz hír viszont az, hogy ki kell várni azt a 2-3 hetet, amíg ideér a kis csomagunk. De addig is nézelődni szabad. Mi imádjuk a bogaras karkötőjüket, hát ti?

Openjart Beetles close up: #torquoise #citrine #chrysoprase #whitegold

OPENJART (@openjart) által közzétett fénykép,

A rockosabb stílus kedvelői nézegessék a dán Kant by Rahbek oldalát. Főleg ezüsttel dolgoznak, és minden benne van, amit a skandináv dizájnban szeretünk, egyszerű, letisztult és rafinált. Tőlük is lehet rendelni és cirka 7-14 nap alatt elvileg meg is érkezik a kiválasztott csoda. Tegye fel a kezét az, akinek e darabok láttán nem fordul meg a fejében, hogy ő lesz a következő rockdíva?

Ha kicsit keletebbre keresgéltek, akkor kövessétek az AISATO Designt. Ha szeretitek a virágokat és a hullámokat, vagy csak köztünk élő tündérek vagytok, ez lesz a ti kedvencetek! Nemcsak ékszerrel, hanem lakberendezési tárgyakkal is foglalkoznak, oda vagyunk a virág formájú vázáért. Insta-oldalukon sajnos még nincs sok bejegyzés, de reméljük, ez nem marad így sokáig.

@by_aisato által közzétett fénykép,

De ne csak külföldi oldalakat nézegessünk, hiszen itthon is vannak szép számmal ékszerészek, akik simán felveszik a versenyt külföldi társaikkal. Ráadásul sok előnye van annak, ha a szomszédban van a tervező, nemcsak költséghatékony, de tuti a méret is jó lesz és gyorsabban is beszerezhetitek.

Elsőként itt van például a Dorades jewelry. Az alkotó Dés-Kertész Dóra így ír honlapján az ékszerekről: „Az egyedi tervezésű és készítésű Dorades ékszerek látszólag szinte maguktól, véletlenszerűen alakuló, játékos, könnyed formáik mellett gyakran titkokat rejtenek vagy ironikusak…” Ennél jobban mi se tudtuk volna megfogalmazni, hiszen melyik nő ne szeretné a titkokat? De ha nem hiszitek, járjatok utána az Instagramon organikus ékszereinek.

icicle pendant, silver, sapphire, zircon #contemporaryjewelry #youcanshine #jewelry #ékszer #silver #sapphire #zircon

dorades jewelry (@doradesjewelry) által közzétett fénykép,

Végül, de nem utolsósorban ismerjétek meg az egyik kedvencünket, Imola Anderliket. Imola főleg rézzel dolgozik, de rendelésre más fémmel is. Ékszerei mind egyediek és megismételhetetlenek, magukon hordozzák a tervező egészen egyéni látásmódját. Insta-fotói is már-már művészi számba mennek és többek puszta „katalógusnál”. Zseniális, ahogy ötvözi a fémmel a mamutfenyőt, az ásványokat vagy az Iparművészeti Múzeum Zsolnay tetőcserepét. Lányok, a képlet egyszerű, vegyetek egy nyaralásról hozott kavicsot vagy a nagyi ereklyeként őrzött törött porcelánját, bármit, és keressétek fel vele Anderlik kisasszonyt. Pár hét és kész is az ékszerbe zárt emlék.

#jewelry #ring #kellegydorko #magyartpolo

@imolaanderlik által közzétett fénykép,

Ajánlott cikkek