Miben aludjon a kisgyerek tavasszal, ha nem jó a hálózsák? - Bora baba gardróbja Séllei Lilla

Miben aludjon a kisgyerek tavasszal, ha nem jó a hálózsák? - Bora baba gardróbja

Elindult legújabb sorozatunk, a Bora baba gardróbja, amiben ezentúl kisbabák öltöztetéséhez kaphattok szuper tippeket. Ezúttal megmutatom, miben aludjon a gyerek, ha a hálózsák nem válik be.

Bora baba gardróbja 2. rész

  • Baba kora: 6 hónap
  • Időjárás: tél, kora tavasz
  • Probléma: Hogyan öltöztessük hálózsákmentes pizsamába a babát hűvös időben?

Az első hónapok elaltatása kész küzdelem volt. Mint a legtöbb babának, Borának is teljesen lefáradt az idegrendszere estére, és nagyon nyűgös és hisztis lett, így az elalvás is nehezen ment. Nekünk nagyon bevált a rugalmas hordozókendő, amit nemcsak akkor használtunk, amikor sétálni vagy a nagyobb gyerekért az oviba indultunk, hanem bizony az otthoni altatásnál is.

A ringás, anya közelsége viszonylag hamar megnyugtatta Borát, mi pedig rájöttünk, a hálózsák bizony nem játszik, mint éjjeli viselet. Hiszen a hálózsákban nem lehetett bekötni a kendőbe, miután viszont elaludt, nem rángathattuk rá a hálózsákot. Nálunk a több rétegű pizsama vált be: alulra kerül egy passzosabb pamut tipegő, fölé pedig egy vastagabb vagy polár vagy plüss tipegő, a fejre pedig sapi, így a kiságyban elegendő egy vastagabb takaróval betakarni.

Forrás:
Séllei Lilla

A szett:

  • pamutsapka: turi

  • felhős rugdalózó: turi

  • felhő alakú játék: DIY anya

  • fehér plüss tipegő: örökölt

Lilla és Bora

Idén leszek harminc, fiatal anyukának mondhatom magam, aki nem mellesleg divatújságíró múlttal rajong az öltözködésért. Bora baba a második gyerekem, aki szeptember 7-én látta meg a napvilágot. Korábban fiús anya voltam, így most igyekszem kiélvezni a lányos anyaság minden előnyét, amit eddig mellőznöm kellett. Szeretem Borát szépen, csinosan, vagányan, mókásan és praktikusan öltöztetni, és egyelőre neki sincs ellenvetése.