Uberrel rendeltünk kutyát, és újra gyerekek lettünk

Uberrel rendeltünk kutyát, és újra gyerekek lettünk

Szupercuki funkcióval bővült egy nap erejéig az Uber. Nemcsak autót, de kutyát is rendelhettek magatoknak negyed órára. Mi, VOUS-lányok összekötöttük a kellemest a hasznossal: pihenőt tartottunk a szerkesztőségben – és ezzel menhelyeket támogattunk.

Már előre rákészültünk az akcióra: déltől vált elérhetővé a funkció, mi viszont már 11:55-től beizzítottuk a telefonjainkat. Déltől felváltva bámultuk az appot: sajnos mindannyiunk telefonja azt írta, épp nincs elérhető kiskutya.

Az UberPUPPIES azzal a céllal vált elérhetővé egy délutánra, hogy felhívja a figyelmet a menhelyen élő kutyákra és az örökbefogadás fontosságára.

Nem csoda, hogy sokáig kellett várnunk, mire sorra kerültünk a rendszerben, hiszen a létező legjobb adománygyűjtő tervvel álltak elő: az alkalmazással 3000 Ft ellenében bárki rendelhet egy szőrös szeretetgombócot egy 15 perces stresszűző terápiára. A lelkesedésünk és lankadatlan kitartásunk meghozta az eredményét: végül mi is tudtunk terápiás kutyust rendelni.

Amikor a rendszer kiírta, hogy a sofőr fogadta a kérésünket, és Panka, a golden retriever úton van felénk, olyan üdvrivalgás tört ki a szerkesztőségben, mintha épp azt tudtuk volna meg, hogy elmegyünk közösen egy Srí Lanka-i csapatépítésre.

Amikor Panka megérkezett hozzánk, mindannyian újra 6 évesek lettünk. Pár perccel korábban még mindenki a leadási határidők miatt aggódott és sietve végezte a dolgát, a kutya érkezésekor viszont ez teljesen elpárolgott a levegőből. Kaptunk 15 perc nyugalmat – és ez nem túlzás.

Forrás:
Kerepeczki Anna

A kutya trénere, Anna elárulta, hogy a mai gyűjtés során 6 olyan kutya van úton, akik a Tükör módszer segítségével lettek kiképezve. Panka egyébként nem a szó klasszikus értelmében véve vett terápiás kutya, hanem viselkedésproblémákkal küzdő más kutyáknak segít. Az adományokkal a felhasználók az Etyeki Állatvédők Egyesületét, a Kóborka Menhelyet, a Szentendrei Árvácska Állatvédő Egyesületet és a Noé Állatotthont támogatják.

Forrás:
Kerepeczki Anna

Mint mondta – és ahogy azt mi is tapasztaltuk a délután folyamán – óriási az érdeklődés, folyamatosan úton vannak. Ennek köszönhetően a kezdeményezést is meghosszabbították, így még este 18:00-ig ti is rendelhettek terápiás kutyát magatokhoz. Mi már kipróbáltuk, és csak ajánlani tudjuk! Segíteni és közben feltöltődni a világ legjobb dolga!

Forrás:
Kerepeczki Anna