Egyéb kategória

10 ok, amitől a szex fájdalmas lehet

A szex az egyik legjobb dolog, amit átélhet az ember lánya, és igen, az is klassz dolog, hogy rendszeresen átélheti, többször egymás után. A baj akkor van, mikor alig várjátok, hogy belevessétek magatokat az élvezet tengerébe, ám ehelyett pofon vág a fájdalom a hüvelyetekben.

vous - 2021.12.25.
10 ok, amitől a szex fájdalmas lehet

Ha van valami, amitől ideges lesz egy nő, akkor ez az. A leggyakoribb dolog, ami eszetekbe jut, az a méhnyakrák, de ácsi, nem kell a legrosszabbra gondolni, lehet, hogy teljesen más dolog áll a fájdalom hátterében. Nézzük is sorra, hogy mi minden okozhat kellemetlenségeket!

Forrás:
pixabay

Kevés előjáték

A nők nem úgy működnek, mint a pasik, így érthető, hogy nem indultok be rögvest, ha hozzátok ér a párotok. Márpedig ha nem nedvesedtek eléggé, akkor az kellemetlen tud lenni, smirgliérzésetek lesz ott bent és ez egyáltalán nem teszi élvezetessé az együttlétet. Kérjétek meg a párotokat, hogy kényeztessétek egymást hosszabban, kedvesebben, őrizzétek meg a csók varázsát, hiszen az apró érintések gyakran nagyobb lángot gyújtanak, mint amikor gyömöszölik a melleiteket.

Szárazság

Néha az agyatok készen áll az együttlétre, ám a testetek nem reagál, és ez teljesen rendben van! Vannak napok, mikor nehezebb a testetekkel összhangba kerülni, ilyenkor nyugodtan nyúljatok a síkosító után. Noha még mindig ciki dolognak tűnik használni, egyáltalán nem az, sőt, mindketten jól jártok vele!

Nem vagytok hangulatban

Mindenki más és más. Vannak napok, mikor nem tudtok elméletben sem egymásra hangolódni, sem a szexre, de emiatt ne érezzétek rosszul magatokat! Inkább legyetek őszinték, szóljatok a párotoknak, és tartsatok egy pihenős estét, mikor kicsit jobban foglalkoztok a másik lelkével, mint a testével.

Stressz

Ha nagyon stresszes időszakotok van, az izmaitok görcsbe állnak a vállatokban, hátatokban, és igen, a hüvelyetekben is. Nem tudjátok igazán elengedni magatokat, emiatt pedig a szex is fájdalmassá válhat. Kérjétek meg a párotokat, hogy masszírozzon át benneteket illatos olajjal, higgyétek el, a hangulat is felforrósodik, nem csak a testetek.

Szégyenérzet

Nem is gondolnátok, hogy pszichésen mennyi minden befolyásolja a testeteket. Ha szégyellitek a testeteket, vagy van bennetek valamilyen erős blokk, akár a párkapcsolatotok, akár a szex terén, akkor azt csak úgy tudjátok feloldani, ha beszéltek róla akár a párotokkal, akár egy pszichológussal.

Vaginizmus

Forrás:
pixabay

A vaginizmus a hüvely izmainak akaratlan görcse, ami mögött általában félelmek, bántalmazás, különféle traumák húzódnak meg. Pánikra azért semmi okotok, ez is kezelhető, ha diagnosztizálják, az első lépés azonban a felismerés.

Betegség

A hüvelyi fertőzések is hozzájárulhatnak a fájdalmas szexhez, így ha égő, viszkető, csípő érzés kíséri az együttléteteket, akkor sétáljatok el a nőgyógyászotokhoz. Pár hét után minden visszaáll a régi kerékvágásba!

Méhnyak megbökése

Vannak pózok, amikor akaratlanul is egy erőteljesebb mozgással megsértitek a méhnyakat, az pedig tud fájni. Figyeljetek oda, váltsatok pózt. Ez elég gyakori eset, nem kell miatta nagyon aggódnotok!

Endometriózis

Minden 10 nőből egy érintett endometriózisban, így jó, ha ti is odafigyeltek a testetek jelzéseire. Előfordulhat, hogy a méhnyálkahártyából egy rész elvándorol a kismedencétekbe, és valahol letapad. Ott pedig duzzadni, növekedni kezd, ami fájdalmat okozhat. Ha gyakran tapasztaltok a kismedencétekben fájdalmat szex közben, akkor vessétek vel a dokitoknak ezt a lehetőséget, biztos, ami biztos.

Vulvodynia

A vulvodynia a szövetek túlérzékenységét jelenti a hüvely nyílásánál és a külső területeken. Noha erről még keveset tudunk, ez egy létező probléma, így ne érezzétek magatokat rosszul, ha azt érzitek, hogy a szoros nadrág viselésekor is jelentkezik a fájdalom: nem veletek van a baj, csak akadt egy problémátok, amit meg kell oldanotok.

Mindig gondoljatok arra, hogy nem vagytok egyedül a problémátokkal, 4 nőből 3 küzd szex közben fellépő fájdalmakkal. Ne féljetek beszélni róla a barátnőtökkel, a párotokkal és az orvosotokkal sem!

Mindenre lehet találni megoldást, azonban ha hallgattok és tűrtök, akkor nem.

Ajánlott cikkek