Viszlát, lufihas! Előzzétek meg a puffadást már reggel!

Viszlát, lufihas! Előzzétek meg a puffadást már reggel!

Ahogyan a halál és az adózás, úgy a puffadás is az élet sajnálatos velejárója. Nem tehettek ellene semmit, csak mérsékelhetitek. A puffadás ellen már reggel elkezdhettek tenni, tényleg csak pár dolgot kell beiktatnotok az életetekbe, hogy estére ne legyen lufihasatok.

Kezdjétek ivással a napot!

Az alap, hogy vigyétek be a napi 2-3 litert, azzal ugyanis megsegítitek a bélműködéseteket. Már reggel kezdjétek a napotokat egy pohár citromos vízzel, az pont elég ahhoz, hogy beindítsa az emésztéseteket. Hanyagoljátok a cukros, ízesített üdítőket, maradjatok a teánál és a víznél, de az ízesített gyümölcsvizekkel bűnözhettek!

Kerüljétek a tejtermékeket!

Könnyen megeshet, hogy a tejtermékeket nem dolgozza fel olyan könnyen a szervezetetek, így inkább kerüljétek el őket, csökkentsétek le a napi adagotokat. Ha nem vagytok benne biztosak, hogy a puffadásotokért a tejtermékek a felelősek, akkor olvassátok el cikkemet arról, milyen jelek utalnak a laktózérzékenységre!

Ne sózzátok túl az ételt!

Forrás:
pexels

A sok só visszatartja a szervezetetekben a vizet, ezáltal pedig kövérnek, vizesnek fogjátok magatokat érezni. Nagyjából úgy, mint amikor menstruáltok, ugyanis akkor is tetemes mennyiségű vizet tart vissza a testetek.

Egyetek lassabban!

Rágjatok meg alaposan minden falatot, a rágózásról viszont szokjatok le. A sok nyeldesés következtében felesleges levegőt nyeltek le, ami hozzásegít a puffadás kialakulásához. Nem árt az sem, ha megválogatjátok, mit esztek, ha puffadásra hajlamosak vagytok: a görögdinnye és a sok tea kötelező a vízhajtó hatása miatt.

Mozogjatok!

Ha nem is juttok el rendszeresen edzeni, legalább lefekvés előtt nyújtsatok párat, ez is segíti a bélmozgást. Végső esetben pedig a körkörös masszírozó mozdulatok a hasatokon is csodákra képesek, ha nagyon szenvedtek: ellazítják az izmokat, serkentik a vérkeringést, és a menstruációs görcsöket is csillapítják. Ez már azért is jó szolgálatot tehet, mert nálunk még nincs olyan jó világ, hogy fizetett szabadságot kapjunk, ha menstruálunk.