Egyéb kategória

Macaronláz: az édes kis csók kalandos története

Bár már számtalan finomsággal próbálták helyettesíteni, az apró, színes, töltött habcsókok még mindig töretlen népszerűségnek örvendenek. A macaron nem új keletű édesség, már a 16. században bekerült a francia gasztronómiába – és persze ezt is a nőknek köszönhetjük!
vous - 2016.03.19.
Macaronláz: az édes kis csók kalandos története

A Velencében már a 8. században ismert macaron könnyedén gyökeret vert a franciáknál Medici Katalinnak köszönhetően, de az igazi hírnevét két bencés apácának köszönheti, Marguerite Gaillot-nak és Marie-Elisabeth Morlot-nak, akik Macaron Nővérek néven nyitott cukrászatukban árulták ezt a falatnyi édességet.

Ha kíváncsiak vagytok a cukrászatra, ami egyébként még ma is üzemel, látogassátok meg a Cookta oldalát!

Forrás:
iStock
Ajánlott cikkek