Megvan az év orvosa Magyarországon!

Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed lett az év magyar orvosa. A Békés Megyei Pándy Kálmán Kórház csecsemő- és gyermekgyógyász neonatológus főorvosa péntek este vihette haza az Astellas-közönségdíjat.

Abdul doktor az internetes közönségszavazáson ezernél is több szavazatot kapott, ami nem csoda, hiszen már 16 éve gyógyítja mérhetetlen szeretettel és humorral a kis betegeit.

Abdul doktornál első az ölelés, második a beszélgetés, harmadik a vizsgálat, végezetül pedig a matrica

– áradoznak róla kedves szavakkal a szülők és egyben jelölői. Abdul doktor az Astellas-közönségdíj mellett mától Az év orvosa 2015 címet is magáénak tudhatja.

Forrás:
Facebook/Astellas díj - Az év orvosa

Az Astellas oldalán az egyik édesanya hároméves kislánya kórházba kerülésének történetét így osztotta meg az olvasókkal:

„A Doktor úr kérte, tegyem le a lányom – a legnagyobb döbbenetemre, mert ilyet eddig csak filmekben láttam –, leguggolt mellé, megölelte, és direkt neki címezve mondandóját elmesélte gyereknyelven, hogy mi fog történni vele, miért kell kórházban maradnia. A lányom elkerekedett, hatalmas szemekkel nézett, és még akkor sem volt egy hangja sem, mikor a főorvos úr saját kezűleg kötötte be a branült. A doktor úr és a vele együtt dolgozók szakértelmének, segítőkészségének köszönhetően kislányunk állapota rohamosan javult.

Az azóta eltelt idő alatt is sajnos meg-megjelenünk az osztályon, hála Istennek inkább kisebb, mint nagyobb egészségügyi problémákkal, de a főorvos úr határtalan kedvessége folytán soha nem sírva, szipogva megyünk hozzá, sőt! A lányom azóta Abduj bácsinak szólítja, mesél róla mindenkinek, és az azóta megszületett kishúgának is 'elmagyarázza', nem kell félni Abduj bácsitól, ő szeret és meggyógyít minket, csak szót kell neki fogadni és okosan bevenni a gyógyszert, még akkor is, ha annak egyáltalán nincs jó íze!

Szülőként elmondhatom, hogy soha nem fogjuk tudni neki meghálálni mindazt, amit a gyermekeinkért tesz. A mindig barátságos, mosolygós, segítőkész ORVOS. Igen, így, csupa nagybetűkkel!

Gratulálunk Abdul doktornak!