Fő a természetesség! – Tojásfestés fűszerekkel

Fő a természetesség! – Tojásfestés fűszerekkel

Bár a húsvéti locsolkodás egyre jobban kikopik a tavasz legnagyobb keresztény ünnepéből, a hímes-színes tojások nélkül nincs húsvét. És hogy nyugodt szívvel meg is ehessük akár a sonka mellé, érdemes kemikáliák nélkül, természetes színezőkkel megfesteni őket. Ehhez adunk tippeket.

A fűszerpolcon és a hűtőben is akad jó néhány olyan alapanyag, amiből kiváló festőanyag válhat, ha megfelelően előkészítjük. Piros, sárga, lila, narancs és zöld tojásokat könnyen festhetünk csak természetes és filléres színezőkkel.

A tojásokat minden esetben mossuk meg mosószeres vízzel, szivaccsal dörzsöljük le óvatosan, hogy mindenhol kellően tiszta legyen a felületük, és a festékanyag egyenletesen megfoghassa. A festés után szárítsuk meg a tojásokat, majd, ha szép fényes felületet szeretnénk, szalonnabőrrel dörzsöljük át. Ha nincs szalonnánk vagy nem szeretnénk ezt használni, akkor egy kis kókuszzsír is tökéletes a fényesítéshez.

A cikk itt még nem ért véget. Ha kíváncsiak vagytok, mivel készíthettek legegyszerűbben piros vagy akár zöld tojást, látogassátok meg a Cookta oldalát!

Forrás:
iStock