Egyéb kategória

Lila kenyér az új egészséges szuperkaja, amiért megőrülnek

Lila kenyér? Igen! A legújabb szuperkaja a szivárványkenyér, ami nemcsak jól néz ki, de ráadásul egészséges is. Ti megkóstolnátok?

vous - 2016.03.24.
Lila kenyér az új egészséges szuperkaja, amiért megőrülnek

Azt tudjuk, hogy jó okunk van arra, hogy fehér kenyér helyett teljes kiőrlésű kenyeret fogyasszunk. A legtöbben mégis az omlós fehér kenyeret választják. Most úgy néz ki, egy szingapúri élelmiszeripar-kutató megtalálta a megoldást a problémára – írja a Women's Health.

A célja az volt, hogy úgy változtassa a kenyeret egészségesebbé, hogy a fehér kenyér textúráját megtartsa. A levendulaárnyalat csak egy véletlen mellékhatásnak tudható be.

Zho Weibiao felfedezte, hogy mikor átitatja a fehér kenyér tésztáját egy természetes pigmenttel a barnarizsből, az lehetővé teszi, hogy lassabban emésszük meg a kenyeret, így az hosszabb ideig biztosít teltségérzetet a szervezetünkben. Nem tartalmaz ugyan kevesebb kalóriát, mint a fehér kenyér, de az energia hosszabb időn keresztül szabadul fel belőle, így a kalóriákat is hosszabb időn keresztül használhatja fel a szervezet.

Objektum doboz

Bónusz, hogy a kenyér tésztájába itatott természetes pigment, vagyis antocianin egészséges antioxidánsokban is gazdag. Fogyasztása segíthet abban, hogy megelőzzük a rákos betegségek kialakulását – írja a CNN. Elég jól hangzik, nem?

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Címkék: #étel #kenyér #lila
Ajánlott cikkek