Egyéb kategória

Egy házi praktika, amivel a legmakacsabb olajos foltot is kiszedhetitek a ruhátokból

Szerintem az első dolog, amit anyukám megtanított a konyhai dolgokról, hogy ha olajjal dolgozom, akkor csak és kizárólag 10 réteg kötényben tegyem, vagy olyan ruhában, ami már kukára van ítélve, vagyis ami olyan, mintha tehén szájából rángatták volna ki.
vous - 2016.03.28.
Egy házi praktika, amivel a legmakacsabb olajos foltot is kiszedhetitek a ruhátokból

Biztosan ismeritek az érzést, mikor finom olajos, zsíros husit esztek, és a lakoma végeztével sápadtan veszitek észre, hogy egy zsírfolt terjeng a kedvenc pólótokon vagy a nadrágotokon. Tuti eszetekbe jut anyukátok sokatmondó arca: háát, kislányom, nem tudom, ez kijön-e belőle…

Forrás:
pixabay

Van egy jó hírem: KIJÖN!

Méghozzá egy egészen egyszerű és őrült módszerrel, amihez mindössze egyetlen krétadarabra lesz szükségetek. A krétával nagyon alaposan dörzsöljétek át az olajos foltot, majd egyszerűen csak mossátok ki. A kréta elnyeli a zsírt, a mosás pedig eltávolítja a maradékot!

Most pedig nyugodtan csapjatok egy jó zsíros vacsorát!

Még több házi praktikára vagytok kíváncsiak? Itt megtudhatjátok, hogyan tüntessétek el a bútorok lábnyomait, de arról is írtam nektek, hogyan mossatok úgy, hogy ne eresszen színt a kedvenc pólótok, de azt is elárultam, hogyan hosszabbítsátok meg a sálatok élettartamát.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.