Egyéb kategória

Egy 14 éves lány a nap hőse: a BMI ne mondja meg, hogy dagik vagytok vagy sem!

Emlékeztek még azokra a pillanatokra, mikor általánosban minden év elején rá kellett állni a nagy mérlegre? Fogadok, voltatok páran, akik fogatokat összeszorítva vártátok, hol áll meg a mérleg mutatója, majd a szívetek összeszorult, mikor a tanárotok hangosan bediktálta a a testsúlyotokat a füzetbe jegyzetelő osztálytársatoknak.
vous - 2016.04.05.
Egy 14 éves lány a nap hőse: a BMI ne mondja meg, hogy dagik vagytok vagy sem!

Durva, hogy már akkor is mennyit számított pár számjegy, pont elég volt ahhoz, hogy ti legyetek az osztály husosabbja. Jó lett volna, ha akkor az osztálytársatok lett volna az a 14 éves indianai lány, akinek a frappáns esszéje felrobbantotta az internetet.

A tanára ugyanis arra kérte a diákjait, hogy számolják ki a saját BMI értéküket (testtömegindex). A lány azonban visszautasította ezt a feladatot, helyette egy nagyon erős esszét írt arról, hogy a BMI milyen káros hatással van az emberek testképére, és a számolgatás helyett inkább a testünk elfogadására kellene koncentrálni. Apropó, arra emlékeztek, mikor a VOUS-lányok megmutatták a testük tökéletlenségeit?

Közzétette: MacLeodCartoons – 2016. március 30.

A lány írásában kifejtette, hogy a BMI képlet egy idejétmúlt módszer arra, hogy meghatározzuk, milyen súlytartományba esünk, és hogy az „normális-e”. Szerinte ugyanis tilos lenne a BMI-t számon kérni az iskoláskorúaktól, hiszen ekkor a legsérülékenyebbek a gyerekek, és súlyosan torzulhat miatta a testképük, ami a párkapcsolatukra is kihat majd.

„Én is egy voltam közülük, rosszul éreztem magam, mert kilógtam a tartományból a magasságom és a súlyom miatt. Elmentem orvoshoz, ahol kiderült, makkegészséges vagyok, csak picit több a súlyom, mint az átlagos korombelieké” – írja esszéjében, és hozzáteszi:

Most végre szeretem a testem. Nem fogom hagyni, hogy egy BMI képlet megmondja, elhízott vagyok. Gyönyörű vagyok a testemmel és a BMI értékemmel együtt!

– írja a nyolcadikos lány, én pedig sok ilyen osztálytársat kívánok minden gyereknek! Különben meg tényleg ne higgyetek a BMI számnak, hiszen a plus-size nők is gyönyörűek, inkább csak törekedjetek az egészséges életmódra, abban pedig mi is segítünk nektek a még idén cikkeinkkel!

Ajánlott cikkek