Lélek

Kocka-dolgok, amiket csak az informatikus pasik csajai érthetnek

Zuckerberg óta az IT szakma felkapottá vált, és velük együtt az IT szférában dolgozó pasik is. Számtalan okot sorolnak fel amellett, hogy miért éri meg informatikus szakival együtt járni, de én semmi ilyesmit nem fogok összegyűjteni nektek.
vous - 2016.04.09.
Kocka-dolgok, amiket csak az informatikus pasik csajai érthetnek

Ehelyett csak egy tipikus infós-nem infós pár hétköznapjaiba vezetlek be benneteket, és ezen a pár mozzanaton biztosan felkacagnak majd páran, akiknél hasonló a felállás. Persze, ezen változtatni is lehet, Viola múltkor be is avatott benneteket a részletekbe, hogy milyen is az, mikor a világ nyelvét, a kódolást tanuljátok.

Kódok, kódok mindenhol

Ha munka közben belestek a pasitok gépébe, csak krikszkrakszokat fogtok látni. Újra és újra lenyűgöz benneteket a tény, hogy ő ezeket érti.

Mi volt a munkában?

Forrás:
giphy

Megkérdezitek, és kaptok egy választ, amit nem értetek. Ilyenkor kicsit kamillázva néztek rá, hogy az a szövegtömeg, ami elhagyta a száját, hogyan lehet ennyire természetes neki, mikor egy mukkot nem értetek belőle. Mikor megkéritek, válaszoljon magyarul, készségesen összetömöríti a lényeget egy mondatban: kijavítottam egy csomó hibát. Csak én asszociálok ilyenkor egy pasira, aki egész nap radíroz?

IT viccek

Forrás:
giphy

Amiket soha nem értetek.

Nem is dolgozik

Forrás:
giphy

Ez így nem igaz, de úgy néz ki. Mereven bámulja a képernyőt, ez eltart pár óráig, majd üvöltve lecsap az asztalra és pár sorral megoldja a hibás algoritmust. Azt a diadalmámort, ami utána az arcán van, hát azt tanítani kellene a színitanodában.

Forrás:
giphy

Mindent online vezet

Találkozók, meetingek, születésnapok, programok. És mélységesen megvető pillantással ajándékoz meg, amikor a határidőnaplónak nevezett tárgyat ki meritek nyitni előtte. Az ő jelenlétében. Az okostelefonok világában.

Forrás:
giphy
Ajánlott cikkek