Trend

5 hatalmas melltartóbaki, amit kerüljetek el!

Nőként azt hihetnénk, hogy már kenjük-vágjuk a melltartótémát, hiszen ki, ha nem mi lennénk a szakértők ezen a téren. Azonban rá kellett jönnöm, hogy személy szerint néhány fontos információ felett elsiklottam az évek alatt, melyeket azért mégis jó lett volna tudni. Annak érdekében, hogy ti semmiről se maradjatok le, hoztam pár érdekes tényt a melltartókról, melyeket érdemes lesz ezentúl szem előtt tartanotok.

vous - 2021.12.27.
5 hatalmas melltartóbaki, amit kerüljetek el!

A melltartó má szinte elengedhetetlen kelléke a női létnek. Nehéz elképzelnem egy olyan napot, amikor úgy döntök, hogy aznap nem veszek fel semmit a felsőm alá. Idáig úgy gondoltam, hogy semmi különöset nem rejthet magában egy fehérnemű, azonban a Realsimple most megosztott öt komoly melltartóbakit, melyeket eddig nemcsak én, de lehet, hogy ti is figyelmen kívül hagytatok.

1. Megfelelő melltartó kiválasztása

Forrás:
www.istock.com

Sokan lehet, hogy a vásárlás során fel se próbáljátok a melltartótokat, pedig nem lehet eléggé hangsúlyozni, mennyire fontos, hogy kellően kényelmes legyen, és jól passzoljon a méreteitekhez. Sőt, az is köztudott, hogy a legtöbb nő még mindig ugyanazokat a darabokat hordja, amiket évekkel ezelőtt vásárolt. Ezzel különösebben nem is lenne probléma, de tény, hogy az évek folyamán mindenkinek változik a mellformája és -mérete, és erről sokan elfeledkeztek. Érdemes időről időre újat vásárolni és egy jó márkát választani, ami ügyel arra, hogy a melltartótok kellemes viseletet nyújtson egész napra.

2. Minden nap más melltartó

Nem szabad minden nap ugyanazt a fehérneműt hordanotok, tehát ahogy a bugyitokat cserélitek, úgy a melltartótokat is le kell cserélni a nap végére. Hihetnénk azt, hogy nem piszkolódik, pedig nagyon is. Arról nem is beszélve, hogy a mindennapos izzadság hamarabb tönkreteszi az anyagát is.

3. Nem csak push-up létezik

Forrás:
www.istock..com

Teljesen megértem, ha valaki egy alkalomra push-up melltartót vesz fel, azonban nem szabad túlzásba esni sem. Nem ajánlatos minden egyes nap ilyen mellemelős darabot hordani, egyrészt nem is egészséges, másrészt később jobban meg fognak ereszkedni a melleitek, mint gondolnátok.

4. Sportmelltartó használata

Régen, főleg gimiben mindig a rendes utcai melltartómban edzettem, de mára már tudom, mennyire kényelmetlen döntést is hoztam anno. Lányok, mindenkinek ajánlok egy ilyen csodát beszerezni, hiperszuper kényelmes, ráadásul nem kell abba beleizzadnotok, amit a nap folyamán még viselni fogtok. Sportoláshoz elengedhetetlen darab!

5. Helyes mosás és szárítás

Melltartót mosni úgy jó, ha van egy ilyen célra kialakított mosózsákotok. Ha ezt használjátok nem fog eldeformálódni, sem elszíneződni a cicifix. Szárítóba pedig tilos tenni, ugyanis a meleg tönkreteheti az anyag rugalmasságát is.

Ajánlott cikkek