Egyéb kategória

Leesett az állunk: körömlakkokból készített mozaikot egy művész

Ti hová szoktátok dobni a kiszáradt, kifogyott körömlakkos üvegcséiteket? Fogós kérdés, igaz? Én a helyetekben inkább elpostáznám Agne Kisonaite művésznek.
vous - 2016.04.15.
Leesett az állunk: körömlakkokból készített mozaikot egy művész

A litván művésznőnek egy rúzs, egy körömlakk vagy annak az üvegcséje maga az alkotóeszköz. A legutóbbi „üvegfúvó” projektjéhez közel 2000 üvegcsét használt fel. Mikor máskor juthatott volna eszébe az ötlet, mint körömfestés közben?!

Összegyűjtött 5000 körömlakkot, megtervezett egy festményt, kinyomtatta a sablont, majd a színes körömlakküvegeket úgy helyezte el sorba, hogy azok kiadták a kitalált absztrakt képet. Fogta az üvegeket, és addig csiszolta egyesével különféle formájúra, míg egymás mellé helyezve őket el nem érte az áhított célt.

Ám mivel csak 1969 darabot használt fel, a maradékot sem hagyhatta kárba veszni: azokból is készített festményt, ám ezúttal nem az üvegeket használta fel, hanem a bennük lévő festékkel mázolta be a vásznat. Apropó, ehhez hasonlót mi is csináltunk!

Agne nem most nyúlt először kozmetikumokhoz és emelte őket művészi szintre – jó, tudom, a sminkelés maga is egyfajta művészet –, korábban dolgozott már rúzsokkal is. Noha hasonló projektről már írtam nektek, ő nem képet, hanem egy monumentális tornyot készített a rúzsok egymásra pakolásával.

Azta, azért ehhez kellett egy jó adag türelem, legalábbis több, mint amennyi a tökéletes piros rúzs megtalálásához kell!

#lipsticktower made of 18399 #lipsticks #agnekisonaite #agneart #agnearthongkong

AgneArt (@agneart) által közzétett fénykép,

Ajánlott cikkek