Szakállas a pasitok? Meglepetések, amiktől igazi bajuszkirályok lesznek!

Szakállas a pasitok? Meglepetések, amiktől igazi bajuszkirályok lesznek!

Komoly veszélyforrás jelent meg az életemben, már ami a reggeli rutinomat illeti. Félő ugyanis, hogy a pasim teljesen átveszi az uralmat a fürdőszoba felett. Azt hittétek, hogy csak a nők képesek órákat tölteni a tükör előtt a smink miatt?

Hát, nem. Legalábbis ha szakállas pasival éltek, akkor biztosan nem. Tegnap, mivel névnapja volt a pasimnak, és már régóta látványosan szuggerálta, hogy NAGYON ideje lenne beszereznie egy vaxot a szakállára, így vettem egyet. Hogy vax minek a szakállra, és ezt a tényt hogy fogadtam, arról majd később, pár sorral lejjebb.

A lényeg, hogy azóta reggelente a tükör előtt fazonírozza a szakállát nagy műgonddal, és iszonyatosan furcsa érzés belegondolni, hogy én pont így viselkedek, mikor sminkelek. Így adta is magát a téma, hogy írjak arról, egy szakállas pasi minek örülne, ha éppen születésnapja, névnapja lenne, és meg akarnátok lepni valamivel.

Forrás:
pexels

Wax

Igen, én is teljesen elhűltem, hogy létezik, főleg, mert sosem gondoltam, hogy egy szakállt formázni kéne. Valamiért azt hittem, egy szakáll magától beáll, úgy nő, ahogy neki jólesik, és még formára is tökéletes irányt vesz a növése. Hát nem.

Kérem szépen, a szakállt pödörni kell, szeretni kell, ápolni kell, és ehhez hozzátartozik, hogy waxot rákenve formára simogatják. A vax amúgy jó kis dolog, van semleges illatútól erősebb, markáns illatokig. Ezek többnyire balzsamként is szolgálnak, hiszen a méhviasz mellett olajok is vannak benne, amelyek nem csak a szőrt, a bőrt is ápolják.

Azért amikor megkérdeztem az eladót, hogy ez az illat nem túl erős-e, amit választok belőle, majdnem hangosan felröhögtem, mikor a tekintélyes méretű szakállát az orra alá hajtva szagolgatni kezdte. Végül megnyugtatott, hogy nem. Mindenesetre az illatos szakáll nagyon jó dolog, ilyenkor azt is könnyebb megbocsátani nekik, hogy szúr.

Szakállolaj

Bizony. Akárcsak mi, csajok, szeretünk kencéket rakni a hajunkra, úgy ők is olajozzák a szakállukat. Ettől ugyanis fényesebb és rendezettebb lesz, ami különösen nagy segítség, ha még nagyon növésben van a szakáll, és nem alakult ki a fazonja.

Bajuszfésű

Pontosan. Jól olvastátok. Ez egy nagyon mini fésű, amit bajuszra találtak ki.

Bajuszolló

Igen, a szakállat rendszeresen nyirbálni kell: visszavágni, fazonra igazítani, hogy kialakuljon a tetszőleges forma. Annyiban másabb a kisollóknál, hogy kerekített a vége, így nem sebzik meg magukat vágás közben, hiszen érzékeny területeken kell vágni a szőrt.

Utalvány borbélyhoz

Egy borbély ugyanis a szakáll mestere. Tanácsokkal lát el, fazont ajánl, és meg is vágja az arcszőrzetet.

Gáz, nem gáz, nekem nagyon megjött a kedvem a szakállhoz, és piszkosul irigy vagyok, hogy nő létemre nem lehet, csak papírból novemberben. :D