3 nyomós érv az egészséges kéksajt mellett

3 nyomós érv az egészséges kéksajt mellett

A márványsajtként is ismert kékpenészes sajt nemcsak finom, hanem fogyasztásával sokat tehetünk egészségünk megvédéséért. Legyen az rokfort, gorgonzola, stilton vagy márványsajt, a kékpenészes sajtokat érdemes rendszeresen beillesztenünk étrendünkbe.

Viszonylag magas zsírtartalmú sajtról van szó, amelyet kék penicillingombával oltanak be, majd érlelik 3–6 hónap alatt tökéletesre. Nagyon kellemes salátába, szendvicsbe téve, de mivel könnyen olvad, ezért tésztaszószba, rakott ételekbe is remek. Az egészségre gyakorolt jótékony hatását nemcsak magas kalciumtartalmának, hanem a benne lévő foszfornak, káliumnak, cinknek, valamint A- és D-vitamin-tartalmának köszönhetjük.

Ha kíváncsiak vagytok, milyen egészséges a kéksajt, akkor irány a Cookta oldala!

Forrás:
iStock