Egyéb kategória

Ezt nem láttuk jönni: káros az egészségre a pizsamában alvás

Ha aludni indulunk, általában laza, kényelmes viseleteket választunk, hogy semmiképp ne ébredjünk éjszaka arra, hogy az alvóruhánk korlátoz bennünket a mozgásban – és így a pihenésben. Azonban most kiderült, sok ruhadarabot nem szabad alváshoz viselni, és ezek közül a legfurcsább valószínűleg számotokra is a pizsama lesz.
vous - 2016.04.19.
Ezt nem láttuk jönni: káros az egészségre a pizsamában alvás

Több kutatás is arra a meglepő eredményre jutott, hogy a hálóing vagy pizsama viselése alváskor kockázatos lehet az egészségünkre nézve – írja az Independent. Ha a kedvenc kockás pizsinkben bújunk ágyba, nagyobb eséllyel vagyunk kitéve fertőzéseknek, ha pedig férfiak teszik ugyanezt, az még a termékenységükre is hatással lehet.

Alyssa Dweck nőgyógyász a témával kapcsolatban elmondta: „Nem véletlenül szoktam azt tanácsolni a pácienseimnek, hogy ruha nélkül, meztelenül aludjanak. Ugyanis ha az ágyék állandóan fedve van valamivel – különösen, ha olyan anyaggal, ami nem ereszti át megfelelően a levegőt –, akkor a felületen keletkezett izzadtság nem tud elpárologni. Ez pedig tökéletes környezet a baktériumok és a különböző gombás fertőzések elszaporodásához.”

Forrás:
Giphy

Nem csak a nőknek nem javasolt a hálóruhában alvás: ha a férfiak pizsamában, vagy akár szűkebb típusú alsóneműben alszanak, az csökkentheti a nemzőképességüket. Egy 1990-es kísérlet olyan férfiakat vizsgált, akik egy évig szűk alsóneműben aludtak, majd még egy évig nem viseltek semmit, vagy csak bő öltözéket. Az eredmény sokkoló: míg a második évben minden rendben volt, az első évben 50%-kal kevésbé voltak termékenyek!

Tehát ha nem tudjátok, mivel indokoljátok meg a párotoknak, hogy miért szerettek meztelenül aludni, itt a válasz mindkét fél számára!

Ajánlott cikkek