Egyéb kategória

Ezért vágatják le a hajukat a nők szakítás után

Egy szakítás mindig fáj. Akármi történt is, annyi biztos, hogy a szívünk meg van sebezve és az eddig felépített világunk a darabjaira hullott. Hirtelen eltűnt egy személy az életünkből, aki addig a mindent jelentette számunkra. De hogy oldja ezt meg egy hajvágás?
vous - 2016.04.18.
Ezért vágatják le a hajukat a nők szakítás után

Kislánykorában a legtöbb lány hosszú fürtöket szeretne, tudjátok, olyan igazi királylányos hajat. Aztán ahogy felnövünk, a hajhossz egyre csak rövidül. Gondoljatok bele, milyen ritkán látni hosszú hajú nagymamákat. De miért van ez így? Pusztán az életkorunk miatt hagyjuk el a hercegnős hajkoronánkat vagy inkább a fürtjeinkben hordozott múltunktól akarunk megszabadulni?

Kathryn Lindsay, a Hello Giggles újságírója teljesen összetört, miután szakított az első igazi szerelmével. Maga volt a megtestesült szomorúság. És képzeljétek, szentül meg volt győződve arról, hogy a múlt emlékei a fürtjeiben ragadtak.

Én megértem, mire gondol, ugyanis én is éreztem már hasonlóan. Azt, hogy a közös összebújós esték és a csókjai még mindig a hátamat csiklandozzák. Mintha néha-néha még mindig megérezném a parfümjét a hajamon, mikor belekap a szellő. De nem akartam ezt érezni, csakis a jövőre szerettem volna koncentrálni.

Mikor Kathryn elment a fodrászhoz, csak ennyit mondott: legyen rövid. De mit értett valójában ezalatt? Azt, hogy „tegyél jobbá”.

Forrás:
pixabay.com

Igen, mikor én is hasonló helyzetben voltam, már tárcsáztam is a fodrászom számát. Vágattam, festettem. Nem lett hatalmas a változás, de úgy éreztem, a „szingli” énemnek szüksége van a felfrissülésre. Szüksége van arra, hogy másnak lássa magát, arra, hogy a tükörképe ne emlékeztesse arra, aki eddig volt. Egyszerűen egy olyan nőt akartam látni a tükörben, amilyen lenni szerettem volna.

De mit mondanak erről a fodrászok és a pszichológus?

Nem gyakori, hogy a nők elmondják, mi áll a frizuraváltás mögött, de nagyon sokszor érezzük azt, hogy többről van szó, mint a divatról – meséli Joseph, egy New York-i fodrász. Eloise Cheung, aki szintén fodrász, úgy gondolja, hogy ilyenkor a célunk, hogy egy új és jobb ént varázsoljunk magunkból, és ennek a legegyszerűbb és leggyorsabb módja, ha levágatjuk vagy befestetjük a hajunkat. Ezeket pedig dr. Faller, pszichológus is megerősítette.

A haj az egyik legjobb módja annak, hogy kifejezzük, kik vagyunk és hogy kik szeretnénk lenni.

Azt mondja, ilyenkor nemcsak a frizuránkat szeretnénk megváltoztatni, hanem a lényünket is. Nemcsak új külsőt keresünk, hanem egy új életet. Így amikor elhagyjuk a szalont nemcsak fizikailag könnyebbülünk meg a levágott tincsek miatt, hanem lelkileg is.

Egy dolgot viszont tartsatok szem előtt: a hajatok tényleg más lesz, de a problémáitok nem.

Mert persze a változtatás hatalmas löketet ad az újrakezdéshez, ti valójában ugyanazok a lányok maradtok. Lehet, hogy rövidebb frizurával, szőkébben, de ti lesztek azok. Így csak arra koncentráljatok, hogy ne egy másik lányt akarjatok látni a tükörben, hanem azt a magabiztos, erős nőt, aki valójában vagytok. A nőt, aki boldog, kiegyensúlyozott és szemrebbenés nélkül állíthatja: túl van az expasiján.

Ajánlott cikkek