Kerüljétek el a ciki cseteléseket: ezeket ne írjátok üzenetbe!

Kerüljétek el a ciki cseteléseket: ezeket ne írjátok üzenetbe!

Sajnos eljutottunk mindannyian arra a szintre, hogy írásban könnyebben és gyorsabban tudunk kommunikálni. Kellene tej, kenyér? Dobtok egy üzit az anyukátoknak vagy a lakótársatoknak, hogy azt is hozzon. Találkozni szeretnétek valahol a barátnőtökkel? Szintén nem felhívjátok, hanem írtok neki. De mivel eshettek túlzásba?

Azt már Nina megírta nektek, hogy hogyan csinál belőletek elviselhetetlen embert a telefonotok, de az üzenetek megírásának is komoly múltja van. Lassan az SMS korszakának is vége, mivel mindenki alkalmazásokon, illetve a Facebookon keresztül kommunikál. De mi az, amit inkább ne írjatok le? A Purewow és én megmutatjuk.

Oké

Semmi smiley, egyedül egy szimpla oké. Ez kicsit írásban úgy hathat, mintha mérgesek lennétek az illetőre, vagy nem érdekelne titeket annyira a dolog. Inkább akkor használjátok ezt így, ilyen formában, ha tényleg az előbb említett dolgokat akarjátok érzékeltetni.

Kk

Régen talán megszokásként használtuk az oké lerövidítését. Ma már ez lejárt lemez, inkább hanyagoljátok, ha nem akarjátok, hogy 12 évesnek nézzenek titeket.

Van még kérdés?

Mik vagytok ti, tanárok?

Túl sokat hashtageltek

Forrás:
pexels.com

Ezt hagyjátok meg inkább az Instagramra. Nemcsak, hogy nem illik egy üzenetbe, de furán is néz ki, a másik fél pedig nem fogja érteni, mit is keresnek ott ezek a címkék.

Hahóóó, itt vagy?

Amikor nem kaptok rögtön választ, hajlamosak lehettek türelmetlenkedni. Relax, csajok. Ez nem gyorsítja fel a másik fél reakcióját.

MINDENT NAGYBETŰVEL ÍRTOK

Forrás:
pexels.com

Légyszi, ne tegyétek! Úgy hat, mintha kiabálnátok, vagy rosszabb esetben úgy jöhet ez le, mintha dühösek lennétek.

Egyszerű kérdésre regénnyel válaszoltok

Ne nehezítsétek meg a másik dolgát. Csak egy szimpla választ szeretne, azt, hogy hogyan botlottatok bele a barátnőtökbe a boltban, elmondhatjátok majd neki személyesen is.

Sorozatosan kihagytok betűket

Az autokorrekt a barátotok!

Azon elgondolkodtatok már, hogy egy emojit mindenki rosszul használ? Szandi elárulja, hogy melyiket!