Egyéb kategória

Kollagén, a test ragasztója – egyétek, hogy szépek és fiatalok maradjatok!

Mi jut eszetekbe, ha azt mondom, hogy kollagén? Gondolom, az egyből, hogy huszon-pár évesen a szervezet felhagy a termelésével, és ezt a nők azért tudják annyira, mert ez a ráncok megszaporodását jelenti.

vous - 2016.04.23.
Kollagén, a test ragasztója – egyétek, hogy szépek és fiatalok maradjatok!

Pedig a kollagén nem csak a bőr állapotában játszik fontos szerepet. Az MBG írója, Corey ugyanis arról számolt be, hogy miután kilenc évvel ezelőtt rájött, hogy mennyire egészségtelenül is él, kicsit beleásta magát az egészséges életmód mikéntjébe. Dr. Price kutatásaiból pedig világossá vált számára, hogy az őseink azért voltak olyan jó állapotban, mert hagyományos étrendet folytattak, nem ettek feldolgozott élelmiszert, színtiszta állati húst, belsőségeket, csontokat ettek és használtak fel a főzéshez.

Ez pedig azért is fontos, mert a csontokban, inakban található meg a kollagén, ami igen hasznos az emberi szervezet számára. Ma az emberek többsége a kollagént kiegészítő készítmények formájában veszi magához, a napi táplálékbevitellel ugyanis nem tudják biztosítani a megfelelő mennyiséget. Nem véletlen, hogy nagyanyáink is igyekeztek bennünket gyakran csontból készült erőlevessel tömni.

De miért is hasznos számunkra a kollagén?

A kollagén a leggyakoribb protein az emberi testben, ez alkotja a bőrt, a csontokat, porcokat, hajat, körmöt. Nem véletlen, hogy a gyártók a szépség összetevőjeként tartják számon, hiszen több fronton is tesz azért, hogy szépnek és fiatalnak érezzétek magatokat.

  • Segít megelőzni az öregedést, a ráncok kialakulását, sőt, üdébb bőrt varázsol az arcotokra.
  • Visszafordítja az öregedés folyamatait: egy 2014-es tanulmány szerint akik szedték a kollagénkiegészítőket, azoknál csökkent a ráncok mélysége és javult a bőr rugalmassága.
  • Javítja az emésztést. Segíti a gyomor sósavtermelését, ezáltal pedig elősegíti a könnyebb emésztést. A bélflóra összetételét is támogatja, ezáltal pedig a bőrproblémákkal is leszámol. Viszlát, akne, rozacea, ekcéma!
  • Elősegíti a pihentető alvást. A kollagén 30-35%-át a glicin alkotja, ami bizonyítottan nyugtató hatással van az idegrendszerre. Kell más egy pihentető, jó alváshoz?
  • Mivel a kollagén az alapja a hajnak, körömnek, ezért természetes, hogy fogyasztása erősebb körmöket, egészségesebb, ragyogóbb hajat eredményez. Apropó, tudjátok még, mi a ragyogó haj titka?

Nem mellesleg pedig ízületi bántalmakra is jó megoldás, hiszen a porcokat is erősíti, így ha szeretnétek vele megpróbálkozni, keressetek kollagénkiegészítőt vagy főzzetek egy jóféle erőlevest! Nem jártok vele rosszul, hiszen az erőleves a megfázást is elűzi. Vagy mégsem? Bizony, fogadok, ezeket a megfázással kapcsolatos tévhiteket ti sem tudtátok!

Ti próbáltátok már a kollagénkúrát?

Ajánlott cikkek