Egészséges vagy káros melltartóban aludni? Tisztázzuk végre!

Egészséges vagy káros melltartóban aludni? Tisztázzuk végre!

Bizonyára mindannyiótokkal előfordult már, hogy elaludtatok melltartóban. Igen, velem is, nem is egyszer, de azért azzal tisztában vagyok, hogy nem szabad ebből rendszert csinálni. Számos legenda kering arról, hogy lehet-e benne aludni, vagy sem, ezért most kiderítettem nektek pontosan, hogy valójában mennyire egészségtelen alvótársunk a melltartónk.

Íme a forgatókönyv: vége a munkának, úgyhogy máris veszem az irányt a barátnőkhöz. Aztán tovább maradok, mint kellene és késő este érek haza. Kimarad a fogmosás, a smink eltávolítása és a melltartó is fennmarad. Igen, én is szégyellem magam! Tisztában vagyok vele, hogy az esti fogmosás elengedhetetlen és a sminket is muszáj lemosnunk magunkról. És mennyire baj az, ha melltartóban alszom el?

Alapvetően sok pletyka kering arról, hogy milyen egészségtelen melltartóban lenni a nap 24 órájában. Azonban kutatók azt mondják, egyelőre még nincs olyan bizonyíték, mely alátámasztaná, hogy káros lenne ennek a fehérneműnek a folyamatos hordása. Egyszerűen nincs bizonyíték arra, hogy bármilyen típusú, esetleg szorosan illeszkedő melltartó viselése veszélyes lenne – írja a Women's Health.

Forrás:
www.istock.com

Az egyik legnagyobb mítosz az, hogy a melltartó túlzott viselete növeli a mellrák kialakulásának kockázatát. Egy 2014-es esettanulmány szerint azonban a melltartó nem lehet a mellrák okozója.

Tehát kijelenthetjük, hogy az egészségünkre közvetlenül nincs hatással. De van itt még valami! Sokan úgy gondolják, hogy ha nappal és éjszaka is hordanak melltartót, akkor a mell sokáig telt és kerek marad. Pedig jól tudjuk, hogy a mell szövete sokkal puhább, mint más testrészünké, így természetes, hogy az évek alatt elveszíti feszességét. És egyébként is a melltartó megakadályozza a gravitáció vonzását is, így ilyen szempontból nézve nem tanácsos az éjszakai viselése.

Forrás:
www.istock.com

Összegezve elmondhatjuk, hogy ha jól érzitek magatokat melltartó nélkül, akkor engedjétek csak szabadon az ikreket. Persze ha a melleitek mérete miatt nem tudtok kényelmesen aludni, akkor nyugodtan viseljétek éjszaka is a fehérneműtöket. Ám ha ezt az opciót választjátok, érdemes egy puha, kényelmes, merevítő nélküli darabot bevetni.