Amikor a könyv és a film találkozik: a legjobb magyar könyvtrailerek

Amikor a könyv és a film találkozik: a legjobb magyar könyvtrailerek

Ti láttatok már könyvtrailert? Igen, jól olvastátok, KÖNYVtrailert. Ez az új műfaj ugyanis egyre népszerűbb. Úgy kell elképzelnetek, mint egy filmelőzetest, azzal a különbséggel, hogy ennek nem a mozivásznon lesz folytatása, hanem a fantáziátokban.

Ma olyan világban élünk, ahol információkra van szükségünk minél gyorsabban és tömörebben. Az embereket gyakorlatilag elárasztotta a média világa, így egyre ritkábban fordul elő, hogy a könyvtárakban vagy a könyvesboltban töltik a délutánjukat. A könyvtrailerek célja, hogy felhívják az olvasók figyelmét. Elvégre, mi rossz van abban, hogy egy kisfilm segítségével teszik kíváncsivá az embereket? Bár a műfaj még kezdetleges, egyre népszerűbb.

Kemény Kristóf Puskás Öcsi – A külvárosi vagyány hihetetlen kalandjai című mesekönyvéhez is készült egy könyvtrailrer, ami a gyerekek érdeklődését szeretné felkelteni. A könyv azon túl, hogy szuper olvasmány, hitelesen mutatja be Öcsi és családja tanulságos életét, valamint ez a varázslatos mesekönyv arra is rámutat: milyen erények szükségesek ahhoz, hogy megvalósítsuk gyerekkori álmunkat. A könyvet egyébként a nemzetközi könyvfesztiválon ti is beszerezhetitek. Addig is összegyűjtöttem nektek pár izgalmas könyvtrailert, amit érdemes megnéznetek!

Kemény Kristóf – Puskás Öcsi

Robert Merle – Védett férfiak

Hatice Meryem – Csak egy hüvelyknyi férjem legyen

Meg Rosoff – Majd újra lesz nyár

Nemzetközi könyvfesztivál

Az UNESCO azzal a kéréssel fordult a könyves társaságokhoz, győzzék meg kormányaikat arról, hogy április 23-át, Szent György napját hivatalosan nyilvánítsák a könyv és a szerzői jog világnapjává. Magyarország az elsők között csatlakozott a világnap új intézményéhez. 1995 áprilisától a könyvfesztivált a könyvet és alkotóját elismerő világnap jegyében, régi katalán szokás szerint könyv és vörös rózsa kölcsönös ajándékozásával indítják. Idén 2016. április 21. és 24. között 23. alkalommal rendezik meg Budapesten.