Házi olajspray – így könnyítsétek meg a sütést, hogy ne égjen oda az étel!

Házi olajspray – így könnyítsétek meg a sütést, hogy ne égjen oda az étel!

Amerikában már évek óta hódít az olajspray, amely segítségével sokkal kevesebb mennyiségű olajat használhattok fel a sütéshez. Magyarországon is megjelentek már az üzletek polcain, de most egy otthon is egyszerűen elkészíthető változatot mutatok nektek.

Mi is az az olajspray?

Az olajspray nem más, mint egy sütést segítő eszköz, ami lehetővé teszi, hogy csak annyi olaj kerüljön a tepsire, amennyi éppen szükséges, hogy ne ragadjon le a tészta, vagy ne égjen oda a hús.

A kicsi spray-ből egyszerűen csak fújni kell néhányat az éppen készülő finomság alá és a sütés garantáltan olajozottan megy majd. A saját kezűleg elkészíthető változat pedig pénztárcakímélő is a Purewow szerint.

Ahhoz, hogy otthon is el tudjátok készíteni, nincs szükségetek semmi különleges hozzávalóra. Ha van otthon olaj és víz, akkor már csak egy háztartási boltokban kapható spray-üvegre lesz szükségetek.

  1. Töltsetek egy kis olajat az üvegbe!
  2. Hígítsátok vízzel az ötszörösére!
  3. Rázzátok fel és már lehet is használni!

Hatalmas előnye, hogy semmilyen káros anyagot nem tartalmaz és tudjátok, hogy mi van benne, szemben a boltban kapható verziókkal.

Használjátok, és az ételek garantáltan nem égnek oda!