Lélek

Megvan, miért mindig a rossz pasiba szeretünk bele

Sokszor bajlódunk azzal, hogy olyan férfit választunk magunk mellé, akiről közben pontosan tudjuk, hogy nem hozzánk való. De közben olyan édes és annnnnyira vonzó! Vajon miért csináljuk ezt? Miért követjük el ugyanazokat a hibákat újra meg újra?
vous - 2016.05.05.
Megvan, miért mindig a rossz pasiba szeretünk bele

Biztos van olyan barátnőtök, aki egy kétségbeesett arckifejezés kíséretében már feltette nektek a kérdést: „Miért választok mindig rosszul? Mért randizom folyton rosszfiúkkal, akik alkalmatlanok egy normális kapcsolatra?”

Ha pedig nem tudtok felidézni ilyen beszélgetést, akkor bizonyára ti tettétek fel ezeket a kérdéseket valaki másnak. Bizony, a rosszfiúk sok lány számára vonzóak, sokszor annyira, hogy annak ellenére is randiznak velük, hogy tudják, tőlük csak rosszra számíthatnak. A MindBodyGreen szerint azonban a kinézetnél egy mélyebb probléma rejlik a dolog mögött: méghozzá az, hogy sokan úgy érzik, nem érdemelnek jobbat. Az pedig, hogy mit érdemlünk, sokszor annak a függvénye, hogy mit tapasztaltunk gyerek- és kamaszkorunkban. Most jöjjön 4 tipp, ami segíthet abban, hogy megtörjétek a bűvös kört!

1. Ismerjétek fel a mintát!

Minden változás első lépése felismerni és tudatosítani magunkban a problémát. Ehhez meg kell vizsgálnotok az összes eddigi kapcsolatotokat, és felismerni azokat a mintákat, amit mindegyikben újra meg újra megismételtetek. Ezek a viselkedési minták gyakran származnak gyerekkori tapasztalatokból anélkül, hogy tudnátok róla: például ha apukátok érzelmileg elérhetetlen volt számotokra, akkor lehet, hogy olyan férfit fogtok választani magatok mellé, aki nehezen fejezi ki szóban, vagy mutatja ki tettekkel a szeretetét. Persze a logikus az lenne, ha pont olyat keresnénk, aki megadja azt, amit korábban nem kaptunk meg, de az agyunk jobban szereti az olyan fájdalmat, amit máshonnan már ismer, így bármi is ér bennünket, legalább nem ismeretlen.

Forrás:
Pixabay

2. Ne ismételjétek tovább a múltat!

Sajnos a mondás igaz: tényleg a remény hal meg utoljára. Gyakori ugyanis, hogy ugyanolyan típusú partnert választunk magunknak, méghozzá pontosan ezért: újra meg újra reménykedünk, hogy ezúttal megoldódik a gond, hogy most majd működni fog, ő majd képes lesz a változásra. Miközben a várva várt változás a valóságban csak nagyon ritkán következik be, egyre mélyebb sebet ejtünk magunkon, méghozzá mindig pontosan ugyanoda. Ahhoz, hogy ezt abbahagyjátok, le kell tudnotok küzdeni az ismeretlentől való félelmeteket és bizony ki kell lépnetek a komfortzónátokból, de higgyétek el, mindenképp megéri.

3. Vállaljátok a felelősséget!

Akármilyen nehéz is ezt bevallani, fontos tudatosítani magatokban, hogy igenis ti hozzátok meg azokat a döntéseket, amik révén egy újabb rosszfiú kerül az életetekbe. Nem elég olyanokkal dobálózni, hogy mindenki okkal lépett az életünkbe, azt is fontos megállapítani, hogy kinek a döntéséből, ezekért a döntésekért pedig bizony ti vagytok a felelősök! Ha pedig egyfolytában notórius megcsalókat, elhagyókat, érzelmileg sérült férfiakat vonzotok be az életetekbe, itt az ideje elgondolkozni azon, hogy ez kinek jó – mert nektek biztosan nem.

4. Higgyetek abban, hogy jobbat érdemeltek

Ha képesek vagytok valóban elhinni, hogy jobbat érdemeltek, akkor olyan partnereket fogtok bevonzani, akik megérdemelnek benneteket. Persze az sem mindegy, hogy milyen képet mutattok magatokról kifelé: ha összetört, bizonytalan, lelkileg sérült nőt látnak bennetek, akkor valószínűleg inkább a rosszfiúk fognak hozzátok vonzódni, mert érezni fogják, hogy lehet benneteket irányítani és manipulálni. De ha azt látják, hogy határozottak vagytok és egészséges önképpel rendelkeztek, el fognak kerülni benneteket. Biztos ti is ismeritek a vonzás törvényét: ha pozitív energiát sugároztok, pozitív gondolkodású partnert fogtok bevonzani!

Ha úgy érzitek, hogy belül nem vagytok rendben, akkor pedig az is megoldás lehet, ha leálltok egy időre a randizással, és elkezdtek magatokon dolgozni. Ha pedig már rendben van az önképetek, partnerválasztás terén is tudni fogjátok, mit és kit akartok.

Ajánlott cikkek