Lélek

Kíváncsiság vagy őrültség? – ezért kutakodnak a nők a pasik telefonjában

„Ne leskelődj utána, mert te leszel a zöld szemű szörny!” Csak néztem, hogy mire is gondol anyukám, amikor éppen arról meséltem neki, hogy az egykori barátomnak biztos van valakije. Így utólag nem értem, hogy miért kellett kutakodnom utána, féltékenységből, kíváncsiságból vagy csak szimplán megőrültem?
vous - 2016.05.09.
Kíváncsiság vagy őrültség? – ezért kutakodnak a nők a pasik telefonjában

Fura mód mindig törölte a böngészési előzményeket, érdekes telefonszámok voltak a híváslistájában. Meg amúgy is, miért ne nézhetném meg, hogy kivel mit beszélget – gondoltam én.

Aztán kiderült, hogy igen, csinált dolgokat és én nem bírtam abbahagyni a sírást. Bántam, hogy kiderítettem, de meg is könnyebbültem, hogy nem hülyültem meg, tényleg volt valami a háttérben. Először nem mondtam el senkinek, csak anyukámnak, hogy bebizonyítsam, mennyire igazam volt. Aztán kb. fél év elteltével a barátnőimnek is. Most meg már látjátok, nektek is simán elmesélem az egész történetet. Sokszor gondolkozom, hogy miért kellett nekem kutakodni, nyomozgatni. Mégis mi vezetett el egészen idáig?

Forrás:
www.pexels.com

A Hello Giggles oldaláról megtudtam, hogy alapvetően először mindenkit a kíváncsiság vezérel a háttérbeli settenkedéshez. De a leggyakoribb ok inkább az, hogy valami gyanúsat vesztek észre a párotok viselkedésében, és bizonyítékot akartok keresni, hogy nem hiába gyanakodtatok. Előfordul, hogy ténylegesen tudtok a csalásról, és csak azért szaladtok át a párotok híváslistáján, hogy megerősítsétek a gyanútokat.

A gyakori kutakodás azonban nem túl egészséges. A sunyi egymás utáni nyomozgatás sajnos arra utal, hogy a kapcsolatotok nem áll valami szilárd talajon. A normális ugyanis az lenne, ha eszünkbe se jutna leellenőrizni a srác Facebook-üzeneteit vagy telefonját. Ha belegondolunk, tényleg nem helyes dolog ilyet tenni, másrészről ha egy ártatlan üzenetet félreértünk, és nagyobb feneket kerítünk neki, akkor mi fogjuk rosszul érezni magunkat.

Forrás:
www.giphy.com

Beyoncé új albumában, a Lemonade-ban is ezt kérdezi Hold Up című számában, hogy mi a rosszabb: ha féltékenynek vagy őrültnek látnak minket? Ő úgy gondolja, már inkább őrültnek tűnt. Sőt, felteszi a nagy kérdést is: „Megcsalsz engem?”

Bármi is legyen az indíték, ha kutakodtok a párotok után, az biztos jele annak, hogy nem egészséges kapcsolatban éltek. Ha bizonyosnak találjátok kedvesetek hűtlenségét, szerintem inkább tegyétek fel szemtől szembe a kérdést és nézzétek a srác reakcióját, mindent el fog árulni. Ez az egyetlen módja annak, hogy tiszteletben tartsátok mindkettőtök érzéseit.

Ti nyomoztatok már valaha a párotok után?

Ajánlott cikkek