Egyéb kategória

Csak óvatosan az óvszerrel, ha tejallergiátok van!

Ha tejallergiátok van, nyilván tisztában vagytok vele, mit nem szabad ennetek: sajtot, tejet és többek között fagyit sem. Most pedig a természetgyógyászok azt mondják, hogy ha tejallergiátok van, akkor az befolyásolhatja a nemi életetek is. Úgy tűnik, ma már semmi sem szent!
vous - 2016.05.12.
Csak óvatosan az óvszerrel, ha tejallergiátok van!

Tudtátok? Az óvszerek fő alkotóját, a latexet általában kazeinnel, vagyis tejfehérjével készítik. A kazein nem mérgező, egészen addig, amíg nincs tejallergiátok – írja a Women’s Health. A legtöbb ember meglepődik, amikor meghallja, hogy az óvszer tejfehérjét is tartalmaz, ez némi problémát felvethet, ugyanis sokan nem tudják, hogy ez a tejfehérje aktus során felszívódhat a hüvely falán keresztül és bekerülhet a véráramba. Azonban ez nem túl gyakran fordul elő, az esetek felénél inkább a latexre allergiásak a nők, mint magára a kazeinre.

Forrás:
www.istock.com

Aki allergiás a latexre, tudja, hogy olyan, mint egy gombás fertőzés. A hüvely fala megduzzadhat, éghet, így mindig több nyomozást igényel az, hogy valakinél meg tudják állapítani az allergiát. Ez nehezíti meg azt is, hogy pontosan kiderítsék, a latexre vagy a kazeinre vagyunk allergiásak.

Ha tejallergiátok van, és kicsit tartotok a latexóvszer használatától, a gyógyszertárakban lehet kapni poliuretán óvszert, bátran próbáljátok ki.

Nektek okozott már gondot a latexóvszer használata?

Ajánlott cikkek