Egyéb kategória

Segítőkutyára gyűjt a cukorbeteg kisfiú, hogy életben maradhasson

Mikor Aiden Heathnél mindössze négyévesen 1-es típusú cukorbetegséget diagnosztizáltak, át kellett gondolni a kisfiú jövőjét. Anyukája azt mondta neki, hogy elkezdhet spórolni, mivel egyelőre nem tudnak megengedni maguknak egy segítőkutyát – pedig az ilyen kutyusok megmenthetik a cukorbetegek életét!
vous - 2016.05.18.
Segítőkutyára gyűjt a cukorbeteg kisfiú, hogy életben maradhasson

A cukorbetegekre specializálódott kutyák képesek már 20 perccel azelőtt kiszagolni a veszélyesen alacsony glükózszintet, mint bármilyen monitor – írja a Little Things. Éppen ezért nem olcsó beszerezni egy ilyen háziállatot – 15 000 dollárba kerül, ezt pedig bizony még Amerikában sem engedheti meg magának bármelyik család. Így mikor a kis Aident négyévesen 1-es típusú cukorbetegséggel diagnosztizálták, anyukája azt tanácsolta neki, hogy kezdjen el pénzt gyűjteni, hogy egyszer majd megvehessenek egy ilyen kutyát.

A kisfiú, aki most nyolcéves, és akinek a vércukorszintjét azóta is éjjel-nappal méri az anyukája, komolyan vette a küldetését: minden fillért félretett azóta, hogy meg tudja venni a kutyát. Már egész jól halad vele, ugyanis múlt hónapban tartott 9000 dollárnál!

Forrás:
Pexels

Természetesen a kisfiú erőfeszítései kifizetődtek: nemcsak gyűjtött, hanem másokat is inspirált arra, hogy adományozzanak neki. Így találkozhatott segítőkutyájával, Angellel, akit jelenleg is arra képeznek a szakemberek, hogy a későbbiekben bármikor megmenthesse a kisfiú életét.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.