Egyéb kategória

Ez a megcsalás három módja, és így hat a kapcsolatotokra

Sajnos a legtöbb ember élete során átéli a hűtlenség érzését. Vagy ő a megcsaló, vagy a másik – de általában mindkét fél nehezen éli meg. El is hoztam nektek a megcsalás három módját, és azt is megtudhatjátok, hogyan hat a kapcsolatotokra.

vous - 2021.12.30.
Ez a megcsalás három módja, és így hat a kapcsolatotokra

A megcsalás az mindig megcsalás marad. Úgy értem, hogy ha egyszer elkötelezitek magatokat egy monogám kapcsolat mellett, és aztán megtöritek a bizalmat, akkor ott annak bizony vége lesz. Szóval hogy kivel csináltad, mikor és miért, nem is annyira számít. Vagy mégis?

A Mindbodygreen szerint igen és nem.

A hűtlenséget tulajdonképpen három kategóriába sorolhatjuk, melyek azt is befolyásolják, hogy a megcsalt fél mennyire szerzett a hűtlenség miatt mély sebet. Ha még nem értitek, nem gond, olvassatok tovább.

1. Szexploráció

A szexploráció voltaképpen szexuális megcsalást jelent, érzelmek nélkül. Általában teljesen alkalmi, csak szex és más semmi. Annyira érzelemmentes, hogy a legtöbb hűtlen fél nem is érzi magát rosszul, fel se fogja, hogy mit is tett valójában. A fejükben ez egyfajta szórakozás, úgy, mint a kerékpározás vagy a kaszinózás. Tudom, szörnyen hangzik, de igaz.

Forrás:
www.istock.com

2. Ismétlődő zsákmány

Néhány hűtlen embernek van szexpartnere, akikkel rendszeresen ágyba bújnak. A hancúrozás előtt elmennek moziba vagy vacsorázni, és utána ugranak is az ágyba. A felek nem szerelmesek egymásba, inkább csak kedvelik egymást. Olyan, mint egy barátság, csak éppen forró szexszel. Mindkét fél tisztában van vele, hogy a másiknak házassága vagy kapcsolata van, mégis lefekszenek egymással, de ők sem éreznek egymás iránt semmi komolyat.

3. Érzelmileg is összekötve

Ezek jellemzően hosszabb távú kapcsolatok, melyekben a partnerek komoly érzelmet, szeretetet táplálnak egymás iránt. Általában plátói kapcsolatokból indul, például a munkahelyeken kollegák között szokott kialakulni. Nagyrészt csak úgy megtörténnek ez esetben a félrelépések, ellenben komoly érzelmek húzódnak a háttérben.

Számít az, hogy hogyan csalnak meg?

Azt hiszem, abban egyetérthetünk, hogy minden megcsalás fáj. Ellenben néhány tényező csak súlyosbíthatja az okozott sebet.

1. Kivel csalt meg?

Forrás:
www.istock.com

Nyilván, ha a legjobb barátnőtökkel csalnak meg, az rosszabb, mint ha egy teljesen idegennel tették volna meg. Ráadásul ez dupla csalódás, hisz így az egykori barátról is elfeledkezhetünk örökre. Minél több az érzelmi összeköttetés, annál fájdalmasabb.

2. Hogyan derült ki?

Amikor ti jöttök rá, hogy megcsaltak, az sokkal, de sokkal fájdalmasabb, mint ha az illető vallotta volna be. Igazából mindkettő bele fog ivódni az emlékezetetekbe, de valljuk be, nincs annál rosszabb, mint amikor mi fedjük fel a titkot.

3. Milyen gyakori volt?

Ha egyszer csaltak meg, az talán még elfelejthető. Részemről nem, de van, aki úgy gondolja, megérdemel még egy esélyt. Azonban ha éveken keresztül húzódott a románc a hátatok mögött, az valószínűleg megbocsáthatatlan.

Ajánlott cikkek