Egyéb kategória

Megvan, honnan ered a farmer neve!

A divat tele van szórakoztató és bizarr tényekkel. Például tudtátok, hogy Mark Twain találta fel a a melltartótok kapcsát? Na de ha ez nem elég, most már azt is tudjuk, miért nevezik a farmert farmernek.

vous - 2016.05.31.
Megvan, honnan ered a farmer neve!

A farmert a XIV. században találták fel egy francia városban, Nimes-ben – írja a Hello Giggles. A ‘serge‘ szót arra használták, hogy körülírják a szövetet, amiből a farmer készül. Így a farmer neve eredetileg ez volt: ‘serge de Nimes’, vagy röviden ‘denim‘. De hogy lett ebből jeans, vagyis farmer?

A denim hihetetlenül népszerűvé vált Európában, különösen Olaszországban, Genovában a matrózoknál. Amikor ezek a matrózok Franciaországban jártak és ellátogattak Nimes-be, akkor annyi farmert vásároltak, amennyit csak tudtak. Így a farmer hamar megkapta a ‘jenas’ becenevet, ahogy a franciák hívták a genovai matrózokat. Erre nem gondoltatok, ugye?

Igenis minden alkatra létezik a tökéletes farmer – Divatgrafika, amely segít a vásárlásnál

Farmervásárlás során gyakran találkozhattok olyan kifejezésekkel, amelyeket nem árt megjegyeznetek, hiszen ezek segítségével tudjátok a megfelelő fazonú és méretű ruhákkal bővíteni a ruhatáratokat. Grafikusunk, Fanny készített nektek egy kis útmutatást illusztráció formájában, hogy az olyan kifejezések, mint a bootcut, a boyfriend, a straight és társaik többé ne jelenthessenek nehézséget egy VOUS-lánynak sem. Ide kattintva elolvashatjátok a teljes cikket!

Címkék: #farmer #név #ruha
Ajánlott cikkek