Egyéb kategória

Johnny Depp mocskos válása: ha pénzt kér a nő, nem lehet igaz, hogy megverték?

Öt év együttélés és tizenöt hónap házasság után válik Johnny Depp és fiatal felesége, Amber Heard. A nőről olyan fotók keringenek a neten, amelyeken zúzódások és ütések nyomai láthatók az arcán: azt állítja, hogy Depp többször is elverte őt a drog hatása alatt. Heard követeli, hogy férje ossza meg vele vagyonát a válást követően, a színész azonban erről hallani sem akar. Tagadja azt is, hogy valaha is megütötte volna párját.

vous - 2016.06.02.
Johnny Depp mocskos válása: ha pénzt kér a nő, nem lehet igaz, hogy megverték?

Kinek van igaza?

Természetesen nem tisztünk igazságot tenni, hogy mi történt a négy fal között a Depp–Heard rezidencián: erre ott vannak a hatóságok, majd végül a bíróság. Nem tudjuk, hogy Deppből tényleg egy erőszakos szörnyeteget csinált a kokain és a stressz, vagy éppen Heard hazudik, hogy még több pénzt sajtoljon ki exéből. Korai lenne még erről nyilatkozni.

Azt azonban érdekes megvizsgálni, hogy melyek azok a hangok, amelyek a színészt védik: ezeket ugyanis gyakran halljuk kevésbé híres esetek kapcsán is. Ezeknek egy része egyszerűen csak nem bizonyítja az esetleges elkövető ártatlanságát, mások viszont kifejezetten az áldozathibáztatásról szólnak.

Vigyázat! Az alábbiak nem bizonyítják Depp ártatlanságát!

De hát olyan jó ember! Soha nem ütne meg nőt!

Ez az egyik leggyakoribb ok, amiért nem hisszük el azt, ha valaki képes a családon belüli erőszakra. Előfordul gyakran, hogy a társadalom egy megbecsült tagja keveredik botrányos bűncselekménybe. Orvosok, papok, politikusok, tanárok… olyan emberek, akiket korábban mindenki becsületes, törvénytisztelő, higgadt állampolgárként ismert. Ha bebizonyosodik, hogy bűncselekményről van szó, ez természetesen enyhítő körülménynek számít, de nem jelenti azt, hogy ettől még a bűncselekmény nem történt meg.

Tehetséges, szeretjük a filmjeit! Johnny Depp egy zseni!

Rengeteg tehetséges, sőt zseniális ember van, aki sajnos négyszemközt elviselhetetlen, és a szeretteit bántalmazza. Woody Allenről írt könyvében Mia Farrow nemcsak azt írja le, hogy csábította el nevelt lányát a rendezőóriás, hanem a rendszeres, néhol tettlegességbe hajló hisztériákat és érzelmi zsarolásokat is elmeséli.

Aztán ott az ikonikus Pablo Picasso: súlyos nárcisztikus személyiségzavarral élt, egyszerre több nője is volt, akiket verbálisan és tettlegesen is bántalmazott. A zsenialitás és az emberi kvalitások között nincs összefüggés, Depp lehet még tehetséges színész attól függetlenül, hogy esetleg ütött már meg nőt. Kiss László is erőskezű, különleges edző, de ettől még csoportos nemi erőszakért ítélték el 50 évvel ezelőtt.

Kiss László-ügy: ami még az erőszak tényénél is szörnyűbb

Nem kell sokat agyalni azon, hogy mi a szörnyű a nemi erőszakban. Elmondták már nálam okosabbak is, hogy az erőszak nem vad és kontrollálhatatlan libidóról, hanem a hatalomról és jogosultságérzetről szól, és nem legitimálja semmi: nemhogy a rövid szoknya vagy a belépés az elkövető lakásába, de még a házasságlevél sem. Van azonban valami, ami talán még az erőszaknál is rémisztőbb. Hogy mire is gondolunk? Cikkünkből kiderül!

Kiállt mellette a lánya is, tehát békés, családcentrikus ember

Depp mellett a családja is kiállt. Elsőként színésznő-modell lánya, Lily-Rose Depp üzent a világnak. A 17 éves szépség az Instagramon osztott meg egy régi családi fotót, és közölte: „Az én apukám a legdrágább, legszeretetteljesebb ember, akit ismerek. Mindig is csodás apukánk volt, az öcsémnek és nekem, és bárki, aki igazán ismeri, ugyanezt mondaná.”

Érdekesség, hogy a színész korábbi párja, a szintén színésznőként ismert Vanessa Paradis is Depp mellé állt, váltig állítva, hogy gyermekei apja soha, senkinek nem ártana, pláne nőt nem ütne meg. A megszólalók szavainak hitelt adunk, de ez nem jelenti azt, hogy a kokainfogyasztásból fakadó idegrendszeri problémák ne okozhatnának olyan személyiségtorzulást, ami Depp kontrollálatlan kitöréseihez vezet, aminek része az asszonyverés is.

Johnny Depp a falba verte az öklét, tehát nem a feleségét bántotta!

Körbejárta a világot a fotó, amelyen Depp bekötözött kézzel jár-kel. A hírek szerint feleségével veszekedett, és olyannyira bedühödött, hogy a falba verte az öklét. Sok helyen arról cikkeznek, hogy mivel a sztár a falat ütötte feszültséglevezetésként, még extrém stressz alatt is inkább magának árt, mint nejének. Ez persze egy lehetséges opció, de a bántalmazók a legtöbbször kárt tesznek a környezetükben és magukban is, mielőtt eljárna a kezük, így tehát a falba vert ököl nem bizonyítja azt, hogy Depp ártatlan volna. És ha már fotók: mi a helyzet az Amber Heardöt ábrázoló képekkel, amelyeken egyértelmű külsérelmi nyomok láthatók?

Utálta mindenki Amber Heardöt Depp családjában, ezért a botrány!

Forrás:
AFP / Europress Fotóügynökség

Számos helyen olvashattuk, hogy a színész famíliája nem rajongott Amberért, finoman fogalmazva. A TMZ szerint Depp anyja utálta menyét, és a gyerekei sem voltak tőle elragadtatva. Olvashattunk arról is, hogy bizonyos források szerint a sztár két nővére is ferde szemmel nézett az ifjú arára. Nos, ez természetesen megint csak nem bizonyít semmit.

Gyakori érv a családon belüli erőszak tárgyalásakor a szkeptikusok részéről, hogy mindenki utálta a bántalmazott felet, mert kiállhatatlan volt, ezért csak kitalálta magának az abúzust, hogy felhívja magára a figyelmet és bosszút álljon.

Ez az Amber kihívó teremtés, sokkal fiatalabb Deppnél… és biszexuális!

Gyakori feltételezés, hogy egy szép fiatal nő csak pénzt akarhat idősebb párjától, és ezért különféle ármányokra – például exe befeketítésére – is képes. Az áldozathibáztatás leggyakoribb szólama, hogy az áldozat kihívóan öltözködött, viselkedett, másokkal flörtölt, netán – mint Amber Heard – biszexuális. Álljunk meg egy pillanatra! Ha így is van, ez még mindig nem ok egyetlen pofonra sem.

Amber Heard csak pénzt akar!

Nos, ez lehet, elvégre öt évig volt Depp társa, majd 15 hónapig éltek házasságban. Házassági szerződést botor módon ugyan nem kötöttek, de az ilyen esetekben egyéni megállapodás tárgya, kinek mi jár a közösen szerzett vagyonból, ha kenyértörésre kerül a sor. Függetlenül attól, hogy Heard jogosult-e a pénzre – ezt majd a bíróság eldönti –, az esetleges pénzéhsége még nem jelenti azt, hogy nem bántalmazhatta a férje. Elképzelhető, hogy a csaj dollárjeleket lát maga előtt mindenütt, de ez önmagában nem jelenti azt, hogy hazudna a családon belüli erőszakkal kapcsolatban.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
Otthon
Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
vous - 2024.04.23.
A légies és tetszetős napvitorlák nagy népszerűségnek örvendenek mind a lakóházak, mind az éttermek, kávézók teraszainak árnyékolására, ugyanis nagy és akár szabálytalan alakú területek tökéletes napvédelmét biztosítják.