Egyéb kategória

Megvan, miért kell mindig pisilnetek éjszaka!

Tudjuk, hogy a lányok sokszor járnak pisilni, és akkor is általában együtt. De mi van akkor, ha éjszaka is olyan sűrűn mentek vécére, mint nappal? Akkor bizony baj van és érdemes kideríteni az okot, ami a háttérben lapulhat.
vous - 2016.06.06.
Megvan, miért kell mindig pisilnetek éjszaka!

A legtöbb ember úgy gondolja, hogy ami a fürdőszobában történik az jó, ha ott is marad. Azonban a fürdőszobába vezető utakat érdemes figyelemmel követni, hisz akár egyfajta visszajelzés is lehet az egészségünkről. Manapság nagyon sokan szenvednek az éjszakai vizeléstől, ami mellett nem szabad szó nélkül elmenni. Talán nem gondolnátok, hogy bármi fontosat jelentene, pedig érdemes utánajárni a dolgoknak. Gondoltátok volna, hogy az éjszakai pisilés akár a cukorbetegség egyik jele is lehet?

Először is érdemes felkeresni az orvosotokat, ha már nagyon szenvedtek ettől a problémától és viszonylag sokszor jártok ki éjszaka. Azok számára viszont, akik azért nem aggasztóan gyakran járkálnak ki a vécére, célszerű megtalálni a gond gyökerét és néhány trükköt elsajátítani a megoldás érdekében – javasolja a Little Things oldala.

1. Túl sok folyadék

A legnyilvánvalóbb oka az éjszakai pisilésrohamnak a nap végén bevitt túl sok folyadék lehet. A legtöbb ember nem veszi észre, hogy korábban kellene abbahagyni az ivást.

2. Cukorbetegség

Szintén fő ok lehet a háttérben húzódó cukorbetegség. Alapvetően a sok cukor, amit a vese nem tud felszívni a vizeletben tud csak eltávozni, és ehhez extra vizet is képez, így nem csoda, ha növeli a pisilések számát is.

3. Szívproblémák

A másik betegség a szívelégtelenség lehet. A nap folyamán folyadék gyűlik össze a lábakban, a gravitáció és a szív elégtelen működése miatt. Ahogy pedig éjszaka lefekszünk szintén a gravitáció hatására a folyadék belép a véráramba és ezzel növeli a vizelet termelését is.

Forrás:
pexels.com

4. Hiperaktív hólyag

Lehet, hogy elsőre viccesen hangzik, de akinek hiperaktív hólyagja van, sűrűbben látogatja a vécét is.

Mit tehettek ellenük?

  • Az alkohol és koffein tartalmú italok vízhajtók, így ezeket érdemes kiiktatnotok az életetekből.
  • Vezessetek ivási naplót, melyben jegyezzétek le, mit mikor isztok.
  • Ne használjatok olyan nedves törlőkendőt, mely illatanyagot tartalmaz, hisz ezek irritálhatják a húgycsövet.
  • Irány a doki!
Ajánlott cikkek