Egyéb kategória

Vicces rövidítések, amiket ti is használtatok az MSN korában

Emlékeztek még a jó kis MSN-es időszakra? Rohantunk haza a suliból, hogy aztán otthonról tudjunk dumálni a barátainkkal, nem számított, hogy percekkel azelőtt váltunk szét. Megannyi fura szmájli, animáció és társai boldogítottak minket ebben az időszakban. Annyi rövidítést használtunk, hogy ha édesanyáink bele akartak volna olvasni a naplózott beszélgetésekbe – igen, mert még naplóztuk is nagy részét, hogy később legyen min röhögni –, akkor nem sokat értett volna az egészből.

vous - 2016.06.18.
Vicces rövidítések, amiket ti is használtatok az MSN korában

Aki kimaradt az MSN korából, csak sejtheti, hogy mit jelentenek a lenti kifejezések. Elvétve még talán használunk párat – tényleg elvétve! –, de nagy részük már teljesen kiment a „divatból”. Nosztalgiázzunk együtt a leghasználtabb rövidítésekkel!

Tom/tod

Ezt a kifejezést talán még a számítógépet nem használó édesanyák is ismerik, azt jelenti, „tudom” vagy „tudod”. Most komolyan, képesek voltunk az 5 betűs szót lerövidíteni háromra!?

Sztem

Sztem így, sztem úgy… elvétve még kapok ilyen kezdetű mondatokat, de néha már kivagyok tőle. Egyszerűen kinőttük azt a lázadó korszakot, amiben megengedtük magunknak, hogy így beszéljünk írásban. Egyetlen kivétel fogadható el talán: ha SMS-t írtok és X karakter áll a rendelkezésetekre, rá vagytok kényszerülve a „sztemre”. Annak ellenére, hogy SMS-t már alig alkalmazunk, Emcsi elég érdekes üzit kapott a napokban. A lényeg: SZERINTEM írjuk ki, hogy szerintem.

Re

Vagyis „itt vagyok, visszajöttem a pillből”. Mert a pillt is előszeretettel használtuk. Bevallom, én még most is elég gyakran írok pillt pillanat helyett.

LOL

Nagy ritkán még mindig összefutok olyan emberekkel az online térben, akik loloznak bizonyos sztorikat vagy videókat. Ha LOL volt valami, akkor azon elvileg hangosan felnevettünk.

XD

Lefogadom, hogy ezt használtuk a legtöbbet. Az XD körülbelül a szmájli család atyja: xD, X-D, x-D, xd-ként is szívesen leírtuk. Magyaráznom kellene a jelentését? Szerintem ti is rongyosra használtátok.

Forrás:
pixabay.com

Kk

Magyarul: OKOK.

Nm

Nincs mit! Mennyivel egyszerűbb leírni ezt a két betűt, mint végigírni ezt a két „hosszú” szót!

Köcce

Tuti benne van a top 3 leghasználtabb szóban. Na ezzel a világból ki lehetett kergetni. Viszont pár hétig én is használtam, de rájöttem, hogy én ezt a szót utálom.

Jó8

Egyik kedvencem a JÓNYÓC. Akkor még tök nagy lelkiismerettel köszöntünk el mindenkitől és kívántunk mindenkinek jó éjt. Ma pedig már örülünk, ha van időnk visszaírni éppen két embernek.

Azt tudjátok, hogy mik a pasik legidegesítőbb csetelési szokásai? Hogyne tudnátok… de ha mégsem, majd itt realizálódik bennetek!

Ajánlott cikkek