Egyéb kategória

Házi öntözővel mentsétek meg a virágaitokat, amíg nyaraltok!

Egész évben, de főleg nyáron fontos a fokozott folyadékbevitel. Ráadásul nemcsak ti, hanem a kedvenc virágaitok is igénylik a friss vizet. Az sem furcsa, ha a folytonos ivás miatt megnőtt az üres flakonok száma a konyhátokban. Igaz, hogy ezek a palackok károsak a környezetre nézve – amennyiben nem a megfelelő helyre dobjátok ki –, de most mégis növény-életeket menthetnek! Főleg ezekben a hónapokban, amikor mindenki szeret hosszabb-rövidebb ideig nyaralni.

vous - 2016.06.18.
Házi öntözővel mentsétek meg a virágaitokat, amíg nyaraltok!

Igen, tudjuk, hisz mi magunk is gyakran számot adunk róla, hogy mostanában milyen szeszélyes az időjárás. Egyszer leszakad az ég, és a tornacipőtök percek alatt tocsog a víztől, másszor a textilt se bírjátok elviselni magatokon. Megbízhatatlan előrejelzések ide vagy oda, az éghajlat nemcsak a bőröndötök tartalmát befolyásolja, hanem az otthon hagyott növényeitek vízigényét is. Éppen ezért igyekszünk még a hosszabb nyaralásotok előtt tudatos „viráganyukká” tenni titeket, ha a szomszéd vagy a nagyi pont nem ér rá.

Így tartsd életben tovább a vágott virágot

Folyamatosan visszavágjátok a szálas virágok végét, hogy tovább éljenek? Ezért már olyan picik, hogy csak egy pohárban tudjátok tárolni? Ugyan, némi kreatívkodással, valamint Takács Nóra tuti technikájával a legszebb asztaldíszt varázsolhatjátok belőlük! A technikáért kattintsatok IDE!

Természetesen minél melegebb hőmérséklet ígérkezik, annál több folyadékpótlás szükséges a virágaitoknak. Ha mozgatható példányaitok vannak, akkor vigyétek át őket egy olyan helyre, ahol a napsugarak kevésbé érik, de mégis elegendő fényhez jutnak. Azokkal lesz a legegyszerűbb dolgotok, amelyek helyhez kötöttek, vagy olyan hatalmasok, hogy képtelenség egyik pontról a másikra átcipelni. Nekik elég egy nagy adag víz, amely remélhetőleg kitart a nyaralás végéig.

Műanyag palack 1.0

Forrás:
www.giphy.com

A virág méretéhez nagyjából passzoló palackra lesz szükségetek, valamint tűzre és egy fém pálcikára. Mondjuk valamilyen nagy varrótűre vagy hústűre. A végénél fogjátok meg, vagy akár rakhattok is az ujjaitok alá valamit, hogy ne okozzon sérülést az eszköz, amikor épp a lángba tartjátok. A felforrósított tűvel csináljatok lyukakat a flaska kupakjába, majd miután feltöltöttétek vízzel az üveget, tekerjétek rendesen rá. A virágföldbe úgy állítsátok bele, fejjel lefelé, hogy valaminek támaszkodni tudjon. Ha erről nem gondoskodtok, könnyen ráborulhat a nehéz súlyával a gondosan nevelgetett növényre. Ezennel kész is vagytok a home made öntözőberendezésetekkel!

Műanyag palack 2.0

A palacknak most nem a kupakjára, hanem a testére lesz szükség, valamint egy hosszú madzagra vagy cipőfűzőre. Lógassátok a vízbe az egyik felét, a másikat pedig dugjátok a virágföldbe. Így összeköttetésben állnak majd, és a folyadékpótlás már biztosított is!

Utóirat: itt a flakont helyettesíthetitek egy edénnyel is!

Ajánlott cikkek