Egyéb kategória

3 dolog, amit az idegösszeomlás előtt tennetek kell, ha lefagy a gépetek

Azt szokták mondani, hogy akkor ismerszik meg az ember, ha lefagy a gépe. Tipikusan olyan lány vagyok, aki nehezen tudja kezelni az ilyen helyzeteket, főleg, ha egy fontos cikk közben mondja be az unalmast a gépem.

vous - 2016.06.20.
3 dolog, amit az idegösszeomlás előtt tennetek kell, ha lefagy a gépetek

A Purewow próbálja megkönnyíteni nemcsak az én helyzetemet, de a tiéteket is, ha sorstársak vagyunk ebben a dologban: összeszedték azt a három dolgot, amit mindenképp alkalmaznunk kell ilyen esetekben, mielőtt leordítanánk a számítógép nem létező fejét.

1. Adjunk 5 percet neki!

Hát ez eléggé közhelyesen hangzik. Bár az igaz, hogy az összevissza kattintgatások tényleg nem segítenek, sőt, sokszor inkább megnehezítik a helyzetet – ez tapasztalat. Lehet, hogy tényleg jobban járnánk, ha kiszellőztetnénk a fejünket 5 percig, közben pedig figyelnénk az eseményeket. 

Objektum doboz

2. Válasszuk le a külső eszközöket!

Lehet, hogy épp egy fontos dolgot nyomtatnátok, közben pedig töltődik a telefonotok, ami a géphez van csatlakoztatva. Egy idősebb gépnél ez már belassulásra vagy fagyásra adhat okot. Miután adtatok 5 percet a dolognak – könnyen tanulunk! –, válasszatok le minden külső eszközt, így kevésbé lesz leterhelve a gépetek. Ez egy érdekes tény számomra is, hiszen én soha nem mertem kihúzni az USB-csatlakozókat, míg azokat be nem zártam úgy, ahogyan kell.

Objektum doboz

3. Ha mindez kudarcba fulladt, jöhet a kikapcsolás

Előbb adjatok egy esélyt az utolsó mentsváratoknak: próbáljátok meg leállítani a feladatkezelőben azt a gonosz programot, ami valószínűleg előidézhette ezt a szörnyűséget. Ha a feladatkezelő bejön, az már fél siker, ha nem, akkor pedig jöhet a leállítás…

Objektum doboz

Egyébként láttátok már a számítógépes vírusok menő múzeumát? Ide kattintva megnézhetitek.

 Remélem, ezek után kevésbé leszünk idegbajosak!

Ajánlott cikkek