Egyéb kategória

„Egyszer egy férfi extrém aktfotókat kért magáról” – interjú a VOUS fotósával, Molnár Anikóval

Júniusban ünnepelünk: 1 éves a VOUS! Ebből az alkalomból meglepetés-interjúsorozattal készültünk, amelyben végre mi, VOUS-lányok is elárulunk magunkról ezt-azt. A karácsonyi ajándékozások mintájára mindannyiunk neve felkerült egy cetlire, és mindannyian húztunk valakit, akivel kicsit elbeszélgettünk.

vous - 2016.06.28.
„Egyszer egy férfi extrém aktfotókat kért magáról” – interjú a VOUS fotósával, Molnár Anikóval

Nagyon megörültem, mikor a húzott cetlin Ancsa nevét láttam meg, hiszen így lehetőséget kaptam arra, hogy veletek együtt ismerhessem meg a VOUS „csendes fotósát”. Hiába vagyunk egy műszakba beosztva, nem sokszor hallani a hangját. Szinte tapintható a nyugalom, ami belőle árad, ezért örültem, amikor az első VOUS-interjúmra ő jött velem fotózni, tudtam, hogy mellette nem fogok izgulni.

Mikor szerettél bele a fotózásba?

A fotozásba nem egyik pillanatról a másikra szerettem bele, mert mindig is grafikus szerettem volna lenni. A művészeti iskola, ahova felveteliztem érettségi után, helyhiány miatt ajánlotta fel a fotószakot, és azt ígérték, könnyebb lesz a grafikus felvételi az elvégzett szak után. Sok közös tantárgyunk volt a grafikusokkal, sokat rajzoltunk, festettünk, grafikai programokba ástunk bele magunkat. Ugyanakkor remek fotós tanáraink is voltak, folyamatosan vittek minket kiállításokra, hogy a „nagy öregektől” tanulhassunk. 

Forrás:
Kerepeczki Anna

Az alapoktól tanultunk meg mindent: mielőtt digitális fényképezőgéppel kezdtünk el dolgozni, camera obscura módszerrel, nagyformátumú síkfilmre fotóztunk, laborban előhívtuk és nagyítottuk a képeket – mindezt kreatív és szuper feladatokon keresztül. Észre sem vettem, az iskola elvégzése után már azt tervezgettem, hogy fotósként hogyan fogok elhelyezkedni. Egy végtelenül változatos és izgalmas szakmának tartom a fotózást, és hálás vagyok a sorsnak, hogy elém sodorta a lehetőséget annak idején.

Molnár Anikó fotográfus

Ancsa VOUS-élményei:

2015 novembere óta a csapat tagja

A kedvenc cikke a Burlesque-fotóriport volt

A kedvenc anyaga volt egyben a legnehezebb is: ”mert ez volt az első nagyobb terjedelmű írásom és nem volt könnyű összehozni a szöveget a vizuális tartalommal. De a végeredményre azért egy kicsit büszke vagyok.”

„Leges-legjobb VOUS-élményt nem emelnék ki, de imádom Detti sminkjeit fotózni, mert szuper dolog egy kreatív elmével együtt alkotni. A sminkfotózás a VOUS-nál mindig egy flow-élmény.”

Mit jelent számodra a VOUS és hogyan kerültél ide?

A VOUS-hoz a fotórovat vezetőjén, Hámori Zsófin keresztül kerültem, őt egy házibuliban ismertem meg pár éve. A közös érdeklődés, sok közös ismerős miatt Facebookon figyelemmel kísértük egymás munkásságát. Azelőtt nem csináltam például fotóriporter jellegű munkákat, és mindig csodáltam őt, milyen bevállalós és mennyire szuper dolgokban vesz részt. Ilyen a VOUS is, ami számomra azt jelenti, hogy ha előttünk áll egy lehetőség, vállaljuk be! Legyünk bátrak, nézzünk szembe a kihívásokkal: legyen az karrierrel kapcsolatos dolog, egy tabutéma, vagy bármi, amit a legbizalmasabb barátnőiddel vitatsz meg.

Mert a VOUS szerintem olyan, mint egy bizalmas barátnő.

Forrás:
Kerepeczki Anna

Mi volt a legfurcsább helyzet, ami a munkádból adódott?

Egyszer egy férfi érdeklődött e-mailben, hogy extrém aktfotókat szeretne készíttetni magáról, vállalom-e. Különösnek tartottam a kérdést is, mivel a portfólióm leginkább családi fotókból és egyszerű portrékból áll, elég távol áll tőlem az ilyen jellegű munka. Értelemszerűen nem vállaltam el.

Forrás:
Kerepeczki Anna

A bemutatkozásodban említed, hogy vőlegényed van, milyen elképzeléseid vannak az esküvőről illetve a tökéletes esküvői fotóról?

Augusztusban lesz az esküvő, és még nem érzem azt, hogy mindent elintéztünk, amit szerettünk volna. A rengeteg munka és a lakásfelújítás mellett nem tudom sajnos kiélvezni ezt az időszakot, pedig Andiékhoz hasonlóan (Puha Andrea a VOUS jelenlegi másik menyasszonya – a szerk.) mi is egyedi esküvőt tervezünk. Csupa zöld csokor és dekoráció, Lucidité ruha – a tervezővel volt már korábban rövid interjú az oldalon, saját tervezésű meghívó és ültetőkártyák. Szeretnénk egy kínai teaceremóniát is tartani a nagy napon, mert a vőlegényemmel éltünk Kínában egy rövid ideig, és innen a kötődés ehhez a szokáshoz. De korábban már írtam a kínai élményeimről

Forrás:
Molnár Anikó, Bomo Art Budapest

Nem lesz nagy lagzi, mert nem tudunk táncolni és ki nem állhatjuk a tipikus esküvői muzsikát. Nem fogjuk untatni a vendégsereget buta játékokkal sem, de lesz helyette vízipipázós és teázós sarok, lehet társasozni és kártyázni, és persze jókat beszélgetni. Szóval reményeim szerint olyan lesz, ami 100%-ban minket tükröz: nyugis, ízléses és kicsit hedonista. Az esküvői fotót illetően pedig nekem az a kedvencem, amikor a pár észre sem veszi, hogy ott van rajtuk kívül egy fotós is. Vannak, akik örömükben sírnak, miközben összebújnak, vannak, akik együtt nevetnek, és vannak, akik egyszerűen csak mélyen egymás szemébe néznek. Még nem tudom, mi hogy fogunk viselkedni egy ilyen pillanatban, de hamarosan kiderül.

Forrás:
Molnár Anikó

Mutass nekünk párat a kedvenc fotóid közül!

Az ellenfényes stílusra vagyok most rákattanva, úgyhogy ezek a kedvenceim, de a legjobb fotóm még várat magára, mert maximalista vagyok.

Forrás:
Molnár Anikó

Forrás:
Molnár Anikó

Forrás:
Molnár Anikó
Ajánlott cikkek