Egyéb kategória

Az idei nyár slágere: ismerjétek meg a nyírfavizet!

Egy víz mindfölött! Finom, egészséges és nem hétköznapi víz, próbáljátok meg kitalálni, mire gondolok! Ha szabad a gazda, elárulom, hogy még a kókuszvíznél is egészségesebb nyírfavízről van szó. Ezért a nedűért őrülnek meg a gasztrotrendek követői idén nyáron.

vous - 2016.07.11.
Az idei nyár slágere: ismerjétek meg a nyírfavizet!

Nincs több bűntudat, ha finom italokról van szó, ugyanis ezen a nyáron tuti, hogy a nyírfavíz hódít majd mindenhol. Skandináviában és Kelet-Európában alapvetően méregtelenítő italként fogyasztják ezt az italt, aminek elsődleges összetevője a nyírfa nedve, melyet egyenesen a fáról szereznek be. A víz nem hígított, és cukrot sem tartalmaz, nemhiába olyan alacsony a kalóriaszáma. Egy üveg nyírfavíz összesen 10 kalóriát tartalmaz.

Az íze hasonlít a juharszirupéra, tehát enyhén édes, ám van benne egy éles, fás beütés is. És hogy miért olyan nagyszerű? Tele van ásványi anyagokkal, vitaminokkal, fehérjékkel és aminosavakkal, melyek segítenek a kiszáradás ellen, közben pedig a koleszterint is csökkentik – írja a PureWow. Ezek fényében pedig nem meglepő, hogy most, hogy a gasztrotrendszetterek is megismerték, letaszította a már szinte elfeledett Eviant és az elmúlt évek slágerét, a kókuszvizet is a trónról.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Ti megkóstolnátok ezt a szuperegészséges vizet?

Ajánlott cikkek