Egyéb kategória

Több kárt okoztok a mindennapos hajmosással, mint gondolnátok

A mindennapos reggeli rutin része a fogmosás, arcápolás, zuhanyzás, hajmosás. Belegondoltatok már, hogy mi lenne, ha nem mindennap mosnátok hajat? Annyit elárulhatok, hogy nem dőlne össze a világ és még lehet, hogy csak jobban jártok.

vous - 2016.07.18.
Több kárt okoztok a mindennapos hajmosással, mint gondolnátok

Van, akinek természetes, hogy naponta hajat mos, de sokan kikerekedett szemmel néznek, hogy miért? A második csoportnak kell igazat adnunk, ugyanis olyan károkat is okozhattok a hajatokban a gyakori tisztítással, amit lehet, hogy csak az olló tud megoldani. Ha pedig a hajatok gyorsan zsírosodik, akkor sem kell kétségbe esni, hiszen egy zseni feltalálta már a száraz sampont is.

A természetes nedvességtartalom

Akár hiszitek, akár nem, a  hajatoknak bizony szüksége van arra, hogy olajos közegben legyen. A természetes olajok képződése tartja a hajatokat rugalmasan és tápláltan. Úgyhogy ne ijedjetek meg, nem kell rögtön megmosni, hiszen így a hajatok fénytelenné és élettelenné válhat – írja a Bustle.

Hajfesték

Ha festett hajatok van, akkor tudjátok, hogy a megfelelő samponokat kell használnotok azért, hogy a szín tovább tartson. Azonban ha minden nap megmossátok a loknijaitokat, akkor a tökéletes termékek alkalmazásával is szuper gyorsasággal fog kifakulni a hajatok és ismét költhettek vagyonokat a fodrásznál.

haj hosszabbítás szépség nő

Forrás:
Pexels

Töredezés

Ha gyakran kell a fodrászotokat látogatni a töredezett hajvégek miatt, akkor a kevesebb hajmosás is jó megoldás lehet. A  hajmosás során dörzsölitek a hajatokat, aztán a törölközővel is bolygatjátok, ami a töredezést segíti elő. Ha nincs kitéve ennek a haj napi szinten, akkor a töredezés mértéke is csökkenni fog.

Pénz

Szeretünk mindent megadni a hajunknak egy-egy hajmosás során, sampon, balzsam, pakolás, olajok, hajsprayk. Ha ezeket naponta rákenjük a hajunkra, akkor az bizony a pénztárcánkat sem kíméli. Ha fele annyiszor mostok hajat, akkor az anyagilag sem fog annyira megterhelni titeket.

haj hajapolas

pexels

Fejbőr

Nemcsak a hajatokat tisztítjátok meg az olajoktól és a piszoktól, hanem a fejbőrötöket is. Ami hamar kiszárad és így előidézheti a korpát és a különböző bőrbetegségeket is. 

Idő 

Ugye milyen jó lenne kicsit tovább aludni reggelente? A megoldás egyszerű, csupán hagyjátok ki a hajmosást, így máris nyertek egy kis pihenőidőt, vagy eltölthetitek mással azt az órát. 

Forrás:
pixabay.com
Címkék: #haj #hajmosás
Ajánlott cikkek