Egyéb kategória

Egyszerű trükkökkel űzzétek ki az állatszagot a lakásotokból!

Ha nektek is van háziállatotok, biztosan tudjátok, hogy vannak néha árnyoldalai is a gazdilétnek. Főleg amikor nem kertes házban, hanem lakásban élitek együtt a mindennapjaitokat.

vous - 2016.07.20.
Egyszerű trükkökkel űzzétek ki az állatszagot a lakásotokból!

Mielőtt előveszitek a szekrény mélyéről a legmárkásabb, legfinomabb illatú tisztítószereteket, alaposan gondoljátok át, vajon az-e a megfelelő választás. A kutyák és a macskák szaglása ugyanis igen érzékeny. Az ebek például ki nem állhatják a virágos illatot, így az ilyen tisztítószereket cseréljétek le valamilyen illatmentes verzióra. És…

…semmiképp se használjatok erős és mérgező vegyszereket azokon a területeken, ahol az állataitok is megfordulnak! Ezek nemcsak a mérgező tulajdonságaik miatt veszélyesek, hanem előfordulhat, hogy irritálja a kedvencek szemét!

Forrás:
Giphy

Az ember legjobb barátja…

a kutya, biztosan ismeritek a mondást ti is. De képzeljétek, mostanság én már a szódabikarbónával kapcsolatban kezdem ezt érezni. Az utóbbi időben egyre több szituációban kell a segítségére támaszkodnom. Együtt fehérítünk ruhát, vízkőmentesítjük a vasalót, és szagtalanítjuk a hűtőt. És persze most is számíthatunk rá.

Így használjátok:

Itassátok fel a pisit a földről először egy fehér törölközővel, ami aztán mehet is egy fehérítős, fertőtlenítős vízbe. A nedves felületre szórjatok szódabikarbónát, hagyjátok picit száradni, majd egy másik tiszta törcsivel tüntessétek el a maradványokat. Kis idő elteltével porszívózzátok át ezt a részt.

Forrás:
Pixabay

Vegyétek alaposan szemügyre azokat a dolgokat is, melyekkel a kis kedvenceitek rendeszeresen érintkeznek. Nem csak a kaki meg a pisi felelős a kellemetlen szagokért…

Etetőtál

A kajás táljuk mehet egyenesen a mosogatógépbe, de ha az épp nincs a ti háztartásotokban, akkor egy melegvizes szivacs és pár csepp mosogatószer is csodákat fog művelni! Reméljük, ezt mondani sem kell, de az itatójukban mindig cseréljétek a vizet, ne engedjétek több napig poshadni!

Játékok

Minél több játékát próbáljátok meg mosógépben tisztítani. Amennyiben ez nem lehetséges, vegyetek kölcsön egy kicsit az állatotok samponjából, és kézzel takarítsátok meg a kedvencetek kedvencét.

Forrás:
Pixabay

Szőrzet

Ha sokat viszitek a szabadba, érdemes gyakrabban fürdetnetek, és a szőrüket rendszeresen keféljétek át!

Környezet

Dobjátok a fekvőhelyét, a kedvenc pokrócát is bátran a mosásba, amennyiben ez nem megoldható, akkor egy vödörben vagy a kézmosóban nyomkodjátok jó alaposan át. Ha nagyon hullik az állat szőre, először alaposan rázzátok ki azt belőle, nehogy kár keletkezzen a mosógépetekben!

Előfordulhatnak olyan napok, amikor véletlenül a szőnyegre végzik a dolgukat, szedjétek fel/itassátok fel először azt, majd próbáljátok ki valamelyik szőnyegtisztító módszerünket. Ha pedig véletlenül a falra piszkítanak, legalább évente tartsatok egy tisztasági festést a lakásban!

A levegőt többféleképp is szagtalaníthatjátok, erről már korábban mi is írtunk. Amennyiben az illatosított gyertya mellett döntötök, fontos, hogy oda helyezzétek, ahol nem érik el a háziállatok.

Forrás:
Pixabay

Ne aggódjatok a szagok miatt, a macskák például még így is jobb lakótársak, mint a férfiak!

Ajánlott cikkek