Egyéb kategória

Szuper dekortippek: nem is gondolnátok, mennyi mindenre használhatjátok a létrát a lakásban

Ó, ha tudnátok, mennyi mindenre jó egy létra – azon túl, hogy a segítségével a legmagasabb polcokról is le tudjuk venni, amit szeretnénk. Tárolhatjátok rajta a cipőiteket, a másnapi ruhátokat, szuper állólámpa is lehet belőle, na, meg virágállvány.

vous - 2016.08.16.
Szuper dekortippek: nem is gondolnátok, mennyi mindenre használhatjátok a létrát a lakásban

De ne szaladjunk ennyire előre, vegyük szépen sorba helyiségenként, hogy hol, mire tudjátok használni azt a régi, kopott létrát, ami – egyelőre – árván, „munka nélkül” porosodik egy eldugott sarokban. Vagy ha épp nincs a háznál egy használaton kívüli darab, akkor keressétek fel a hozzátok legközelebb eső bolhapiacot, ahol beszerezhettek egyet. Mert ezeket a létra-újrahasznosításokat imádni fogjátok!

Előszoba

  • Ha nagyobb méretű előszobával rendelkeztek, szerezzetek be egy festőlétrát. Ha kinyitjátok, vízszintesen a fokaira tehettek egy-két kisebb, nagyobb polcot, vagy bármilyen deszkát, és kész is a szuper DIY-állvány, amin tarthatjátok a cipőket, táskákat, kalapokat, rátehettek egy tálat, amibe a kulcsaitokat, pénztárcátokat teszitek bele, stb.
     
  • Ha kisebb előtérrel rendelkeztek, válasszátok a támasztólétrát. Ha a falnak döntitek, rátehetitek a sálaitokat, vagy épp poncsókat. Ha egy akasztóval is ellátjátok a létra fokait, ráakaszthatjátok a táskákat, kabátokat.
     
  • Ha nagyon apró az előszobátok, szereljétek fel a falra a létrát, és ugyancsak tegyetek rá egy-két akasztót. A táskáknak, kalapoknak, sálaknak így is szuper otthont ad majd.
Objektum doboz

Objektum doboz

Konyha és étkező

  • Ha a mennyezetről lelógatjátok a támasztólétrát, akár az edényeket is fellógathatjátok rá. Ez nemcsak helyspórolás szempontjából előnyös, de nagyon mutatós is. Tudjátok, mint az amerikai konyhákban, azok a baromi jó szigetkonyhás megoldások.
     
  • Ha nem szeretnétek felszerelni a mennyezetre, támasszátok a falnak, és már kész is a konyharuha- vagy törölközőtartó.
     
  • Ha a festőlétrát használjátok, akkor pedig kiváló edény-, csetresz- vagy fűszertartó válhat belőle.
Objektum doboz

Objektum doboz

Hálószoba és nappali

Ha kisebb fellépőket választotok az ágy két szélére, akkor kiválthatjátok az éjjeliszekrényeket. Ideális pakolófelület lesz a lámpáknak, könyveknek és vizespohárnak.

égősor dekor tippek

7 remek ötlet, hogyan dekoráljatok égősorral

Ideje elővenni a karácsonyi égősorokat! Ne aggódjatok, nem a karácsonyfa dekorálására buzdítalak benneteket így a nyár közepén. Az égősor szuperül feldobhatja a szobátokat függetlenül az ünneptől.

Az ötletekért kattintsatok a cikkre!

Ha inkább a magasabb támasztólétrára szavaznátok, akkor rátehetitek a plédeket, takarókat, a másnapra kikészített ruháitokat, de még csíptetős lámpát is. Ha pedig körbetekeritek égősorral, nemcsak funkcionális, de hangulatos új bútordarabbal fogtok rendelkezni.

Objektum doboz

Objektum doboz

Fürdőszoba és WC

  • Már annyi mindent felsoroltam, hogy mennyi helyiségben lehet jó egy létra, hogy gondolom, nem fog meglepni, ha azt mondom, a vécébe is mindenképp szerezzetek be egyet! A WC-papír-gurigákon keresztül, az újságokon át, egészen az ilyen-olyan női higiéniai eszközökig bármit tárolhattok rajta. Persze előtte tegyétek be őket egy csinos fonott kosárba, hogy ne legyenek annyira szem előtt.
     
  • A fürdőben mehetnek rá a törölközők, szappanok, vagy akár gyertyák is. Figyelem! Mindenképp tegyétek őket előtte egy gyertya- vagy mécsestartóba, nehogy baleset legyen a vége, és kigyulladjon a szuper kis falétrátok!
Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Terasz és erkély

Egy jó kis festőlétra a növényeiteknek is remek helyet ad. Érdemes helyettesíteni vele a virágállványokat, mert nagyon jól mutat majd kültérben is.

Objektum doboz

Objektum doboz

Dekoráció és ünnep

Amellett, hogy a lakásban elképesztően dekoratív és funkcionális bútordarab válhat egy létrából, a DIY-esküvőkön és egyéb eseményeken is nagyon jó kis dekoráció lehet. Nézzétek csak!

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

…és persze cicamászókának sem utolsó!

Objektum doboz

Takács Nóra, korábban a Vous szerkesztőségébe is készített egy csodás létrát, amit azóta is újságtartóként funkcionál. Nézzéttek csak!

Objektum doboz

Ajánlott cikkek