Egyéb kategória

Az ősi japánok titka: a teát nem csak inni lehet, így szépüljetek vele!

A japánok híresek a teaszertartásaikról, ám hamar felfedezték, hogy nemcsak az ital fogyasztásának vannak pozitív hatásai az emberi szervezetre, hanem külsőleg is lehet alkalmazni. A keleti szépségápolásban is nagy szerepet kap a tea, és ezt ti is könnyen kipróbálhatjátok otthon.

vous - 2016.08.28.
Az ősi japánok titka: a teát nem csak inni lehet, így szépüljetek vele!

Számtalan teaféle létezik japánban, de a zöld tea egyik fajtája, a matcha rejti a legtöbb aminosavat magában, ami a bőrötökkel csodákat tesz, ha beépítitek a rendszeres szépségápolási rutinotokba. Ismerjetek meg néhány receptet, amit otthon is elkészíthettek egy-egy csajos szépségnapon.

1. Agyagos maszk

A tea antioxidáns-tartalma és az agyag tisztító ereje makulátlan arcbőrt eredményez. Szerezzetek be fehér agyagot, amit a nagyobb gyógyszertárakban kaphattok, vagy internetről is rendelhettek. A teából 1 evőkanálra lesz szükségetek, az agyagból pedig 45 grammra. Keverjétek össze a porokat alaposan, majd adjatok hozzá annyi vizet, amennyitől kenhető lesz a massza. Vigyétek fel a megtisztított arcotokra és várjátok meg, amíg megszárad, majd mossátok le.

Forrás:
pixabay.com

2. Jázminos maszk

Az arcápoláshoz hozzátartozik a gőz erejének használata is. Egy teafilterből készítsetek jázminos matcha teát és adjatok hozzá néhány zsályalevelet is. Ha nem túl forró már a tea, akkor hajoljatok fölé a megfelelő távolságra és gőzölésre fel! A pórusaitok szépen meg fognak nyílni, az antioxidánsok pedig be fognak szivárogni a bőrötökbe. 

3. Kurkumamaszk

A következő maszkhoz mézre, matchaporra, kurkumára, almaecetre, citromra és szódabikarbónára lesz szükségetek. Fél teáskanálnyi kurkumát és ugyanennyi teaport keverjetek el egy kanál mézzel. Ehhez adjatok hozzá 4 evőkanál szódabikarbónát, fél evőkanál almaecetet és fél evőkanál citromlevet. Megéri kipróbálni a jó illat mellett gyulladáscsökkentő és tisztító ereje miatt is.

4. Banános maszk

Egy fél banánt, egy fél evőkanál teaport és egy evőkanál tejet keverjetek össze pépesre, majd vigyétek fel az arcotokra. 10 percig hagyjátok hatni, majd mossátok le és biztos, hogy hidratált és sima arcbőrötök lesz.

Forrás:
iStock

Nektek melyik a kedvenc arcmaszkotok?

Ajánlott cikkek