Egyéb kategória

Elég a túlzott kedveskedésből! Így viselkedjetek a munkahelyeteken

Ha bekerültök egy új munkahelyre, először általában mindenkivel kedvesek és kommunikatívak vagytok. Ahogy telik az idő, úgy ismeritek ki magatokat a helyen és talán megtehetitek, hogy ti is véleményt mondjatok az adott projektről vagy a beosztásról, sőt, a nem tetszéseteket is kinyilváníthatjátok. Ha ezt nem meritek megtenni, vegyetek részt ezen a rapid tréningen, ahol arról olvashattok, hogyan hagyjatok fel a túlzott kedvességgel a melóban!

vous - 2016.09.04.
Elég a túlzott kedveskedésből! Így viselkedjetek a munkahelyeteken

Ha már a munka témájában kalandozunk, azt már megtudhattuk, hogy miért szaladnak fel ránk a plusz kilók, miközben dolgozunk, sőt, arról is beszéltünk, hogy a pályatévesztés sem lehet akkora para, mert könnyedén válthattok területet. Most viszont a jelenlegi vagy jövőbeli munkahelyeteken a hangsúly: ne adjátok meg a lehetőséget a többieknek, hogy azt higgyék, kihasználhatnak titeket! Lehettek egyszerre őszinték, nyitottak és még épp megfelelő szinten kedvesek is maradhattok, ha a Bustle tippjeit követitek! 

Legyetek egyenesek: mondjátok meg, mit szeretnétek!

Ha nem titkoljátok a vágyatokat – legyen az egy jobb beosztás, vagy legyen arról szó, hogy kivételesen egy órával hamarabb le szeretnétek lépni –, akkor komolyan fognak venni titeket és máskor talán jobban odafigyelnek rátok.

Forrás:
pexels

Működjetek együtt!

Nyilván nem azt javaslom, hogy támadjátok le a munkatársaitokat vagy a főnökötöket, ha valami nem tetszik, csupán jelezzétek, ha valami nem jó nektek. Ha pedig a vezetőség épp nem tudja megoldani a problémát, próbáljatok meg együttműködni a kollégákkal, kérjetek nyugodtan segítséget!

Gyorsan térjetek a tárgyra!

Ne köntörfalazzatok se üzenetben, se személyesen, mert az úgy jön le, mintha túlságosan védekeznétek! Ha nem jó nektek egy műszakcsere, nem kell magyarázkodnotok, csak közöljétek, hogy ez sajnos nem megoldható.

Forrás:
pexels.com

Higgyetek magatokban!

Tudom, ez nagyon sablonosan hangzik, de ha összetűzésbe kerültök a vezetőség egyik tagjával, nem muszáj igazat adnotok neki csak azért, mert féltitek az állásotokat! Ha nektek van igazatok, igenis álljatok ki érte, de arra figyeljetek, hogy ne essetek át a ló túloldalára! Ha elkezdtek nagyképűsködni vagy veszekedni, akkor hiába van igazatok, ti jöhettek ki rosszul a szituációból.

Kérdezzetek rá a miértekre!

Ha valamit nem értetek, ne szégyelljetek rákérdezni! Tegyük fel, olyan változás történt, ami főleg a ti munkátokat érinti, de senki nem szólt nektek a dologról, ne üljetek csendben elfogadva a történteket! Kérdezzétek meg, hogy miért volt szükség a módosításra, és arra is célozhattok, hogy titeket erről senki nem kérdezett meg, vagy nem értesített. Figyelem, semmiképp se sértődjetek meg, csak jelezzétek, ha nektek ez így nem a legmegfelelőbb.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
Otthon
Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
vous - 2024.04.23.
A légies és tetszetős napvitorlák nagy népszerűségnek örvendenek mind a lakóházak, mind az éttermek, kávézók teraszainak árnyékolására, ugyanis nagy és akár szabálytalan alakú területek tökéletes napvédelmét biztosítják.