Egyéb kategória

6 hiba, amit ne kövessetek el, ha álomfinom smoothie-t szeretnétek

Ha van olyan desszert, aminek a neve is vagány, akkor az a smoothie. Ez az az egészségbomba, amit ha ti készítetek, gyakorlatilag bármivel feldobhatjátok, attól függően, hogy éppen mennyire vagytok hedonista kedvetekben.

vous - 2016.09.07.
6 hiba, amit ne kövessetek el, ha álomfinom smoothie-t szeretnétek

Még egy szuper tulajdonsága van ennek a színes itókának: pofonegyszerű elkészíteni. Ám ennek ellenére még így is könnyen tudtok hibát véteni, és a finom smoothie kicsit kevésbé lesz fincsi. Íme a leggyakoribb hibák, amiket ne kövessetek el a tökéletes végeredmény érdekében soha!

1. Nem aprítjátok elég ideig

Hé, tudom, hogy reggel értékes minden másodperc, de egy jó nap alapja a reggeli, és a jó smoothie egyik titka, hogy legalább két percig keveritek. Ne sajnáljátok rá az időt!

Forrás:
iStock

2. Nem tesztek hozzá sűrítő anyagot

Mi a smoothie legjellegzetesebb vonása? Hát persze, hogy a sűrű krémessége! Ahhoz viszont, hogy úgy csússzon a nyelveteken, mint a selyem, olyan gyümölcsöket kell beletennetek, amelyek vastag húsúak. Ilyen például az őszíbarack, a mangó vagy a banán. Jól sűríthet még a lenmag és a chiamag is. A chiamag csoddás hatásairól itt olvashattok, érdemes megszeretnetek

3. Túl sok port tesztek hozzá

Tisztázzuk: a smoothie nem fehérjeturmix! Ne keverjétek a szezont a fazonnal!

4. Túl édesre készítitek

Ne tegyetek hozzá cukrot, hiszen a gyümölcsök is elég édesítő hatással bírnak. Ha mégis túl édes lett a keveréketek, cseppentsetek bele citromlevet!

5. Túl hígra készítitek

Tudom, nehéz megállni, hogy a gyümölcslé mellé még kókuszvizet és tejet is öntsetek, de NE! Túl híg lesz, és az íze inkább közelít majd egy mosogatóléhez, mint egy finom smoothie-hoz. Először töltsétek meg félig a poharat gyümölcsökkel, zöldekkel, olajjal és jéggel. Ezután pótolhatjátok a folyadékot, hogy tele legyen. Apropó, tej helyett használjatok inkább más alternatívákat, például kókusztejet.

Forrás:
iStock

6. Túlérett gyümölcsöt használtok

Higgyétek el, hogy amelyik gyümölcsöt egészben nem ennétek meg, az smoothie formájában sem lesz jobb. Az állag nem változtat az ízen. Pont.

Olvasás közben megkívántatok egy színes, finom smoothie-t? Sebaj, itt van pár recept!

Ajánlott cikkek