Egyéb kategória

Itt a világ legerősebb kávéja: 18 órán keresztül ébren tart!

Hahó, te! Éppen arra készülsz, hogy megidd a harmadik kávédat? Akkor ez tetszeni fog: létrehoztak egy kávét, ami olyan erős, hogy akár 18 órán keresztül ébren tart. De ez vajon mennyire egészséges?

vous - 2016.09.09.
Itt a világ legerősebb kávéja: 18 órán keresztül ébren tart!

Az őrült szuperkeverék négy eszpresszóból, két különböző erősségű hideg energiaitalból és tejből áll, amit egy ausztráliai kávézóban „Asskickernek”, vagyis „seggbe rúgónak” neveznek – írja a Women's Health.

Az új főzet 10x több koffeint tartalmaz, mint egy pohár átlagos kávé a Starbucksból és 80x nagyobb, mint egy eszpresszó. Na ugye már ti is elkezdtetek azon gondolkozni, hogy ez egészséges-e! Nagyon nem! A CNN szerint az Asskicker állítólag 5000 mg koffeint tartalmaz, ami jóval magasabb, mint az ajánlott napi koffeintartalom, ami mindössze 400 mg.

Forrás:
Pexels

Szóval, ahogy sejtettétek, ez a szuperkeverék sem túl egészséges, még akkor sem, ha négy óra alatt isszátok meg, ahogy ajánlják. A túl sok koffein fogyasztása ugyanis idegességet, ingerlékenységet, émelygést, szapora szívverést és álmatlanságot okozhat, úgyhogy csak legyetek óvatosak!

Ha pedig már unjátok a kávét, ide kattintva azt is elolvashatjátok, mit egyetek (igen, jól olvassátok) helyette!

Ajánlott cikkek