Egyéb kategória

Vannak olyan hírességek, akiknek az arcával évtizedek óta bármi eladható – mindent a szeptemberi címlapokról!

A  divatmagazinok életében a szeptember az új szezont hirdeti. Igazi fordulópont, amikor bemutatkoznak az őszi–téli időszak legújabb trendjei, és megismerhetjük a legfrissebb kollekciókat. Az „újév” alkalmából a magazinok rendszeresen extra kiadással jelentkeznek. Ilyenkor a tartalom sokkal bővebb, az oldalak száma több százra vagy akár ezerre is rúghat. A szerkesztők munkája ilyenkor még feszítettebb tempóban zajlik, mint egyébként. Mindenki a legjobbat és legfigyelemfelkeltőbbet szeretné megalkotni.

vous - 2016.09.19.
Vannak olyan hírességek, akiknek az arcával évtizedek óta bármi eladható – mindent a szeptemberi címlapokról!

Az őszi és téli szezon editorialjai és a címlap kulcsfontosságú, a magazinok szinte vetélkednek egymással a legnagyobb sztárokért és a legismertebb fotósokért. A legismertebb címlapokat olyan nagy fotósok készítik, mint például Annie Leibovitz vagy Mario Testino.

Izgalmas visszanézni a korábbi évek szeptemberi címlapjait is. Amennyiben divatimádók vagytok, és szeretnétek betekintést nyerni a legismertebb divatmagazin, a Vogue életébe, mindenképpen nézzétek meg a The September Issue című, 2009-ben készült dokumentumfilmet, amelyben végigkísérhetitek minden idők legvastagabb Vogue-kiadásának megszületését, valamint Anna Wintour és Grace Coddington kemény munkáját – ha még nem láttátok, feltétlenül ajánlom a figyelmetekbe.

elborult-vous-lany-vogue-cimlapok

„Ez a szett alkalmas arra is, hogy fél kiló csirkemellet vásároljak benne” – Hogyan (nem) lettünk Vogue-lányok?

A Vogue brit kiadásának legfontosabb lapszámába, a szeptemberibe bepillantva arcul csaphat bennünket, hogy a háromcsíkos melegítő újra divatos, de csak akkor, ha az olimpiai tornászlányok flitterekkel felturbózott dresszeivel és hófehér magas sarkúval kombináljuk. És ez még nem minden! Végiglapoztuk a 100. születésnapját ünneplő divatbibliát, és olyat tettünk, amire mindig is vágytunk: VOUS-lányokból Vogue-lányok lettünk. Vagy inkább csak nagyon szerettünk volna…

Hírességek és címlapok

A 2016-os szezon címlapjain olyan mai sztárok szerepelnek, mint például Bella Hadid, Kristen Stewart, Kim Kardashian vagy Fergie.

Vannak olyan hírességek, akiknek az arcával évtizedek óta bármi eladható, akik beírták magukat a divat történetébe.

A New York-i Paper magazin szeptemberi borítóján Naomi Campbell látható. A fotó igen letisztult, a színek kifinomultak és nem hivalkodóak, a szupermodell arcát még inkább kiemelik.

Naomi Campbell - Paper Magazine - September 2016

Naomi Campbell – Paper Magazine – September 2016
Forrás:
fashiongonerogue

Kristen Stewart a T magazin címlapján a tőle megszokott stílusban látható. Enyhén sejtelmesen, rockosan és sportos stílusban. A ruha egyszerű, enyhén áttetsző, fekete színben. A kép nem különösebben formabontó, de ereje az egyszerűségében rejlik.

Kristen Steward - T magazine - New-York - September 2016

Kristen Steward – T magazine – New-York – September 2016
Forrás:
newnownext

A párizsi Vogue címlapja is hasonló tematikára épül. Bella Hadid és Taylor Hill látható rajta, teljesen feketében. A kép különlegességét a piros betűk és a fekete ruhás alakok kontrasztja adja.

Taylor Hill&Bella Hadid - Vogue Paris - Septembre 2016

Taylor Hill&Bella Hadid – Vogue Paris – Septembre 2016
Forrás:
vogue.fr

Kendall Jenner napjaink egyik legkeresettebb modellje, a brit Vogue főoldalán szerepel. Ez a címlap az egyik kedvencem, ugyanis végre egy merészebb, bevállalósabb szett látható rajta. A barokkos vonal nekem ebben a szezonban üdítőbb, mint az oly sokat alkalmazott „minimal” stílus. A minták, masnik és hangsúlyos kiegészítők miatt az oldal igazán nőies hatást kelt.
 

Kendall Jenner - Vogue - September 2016

Kendall Jenner – Vogue – September 2016
Forrás:
fashiongonerogue

A modellek és színésznők mellett az énekesnők is gyakori szereplők, Fergie piros-fekete rojtos ruhája az egyik legfigyelemfelkeltőbb címlapot eredményezte, ám a Cosmopolitan szeptemberi címlapja az arany ruhás Gwen Stefanival – véleményem szerint – túlságosan szokványos lett, mintha már több tucat ugyanilyet láttunk volna.
 

Gwen Stefani - Cosmopolitan - September 2016

Gwen Stefani – Cosmopolitan – September 2016
Forrás:
tomandlorenzo

Sarah Jessica Parker a tipikus New York-i nő megtestesítője, így nem volt kérdés, hogy szeptemberben a Marie Claire címlapján őt láthatjuk.

Sarah Jessica Parker - Marie Claire - September 2016

Sarah Jessica Parker – Marie Claire – September 2016
Forrás:
fashiongonerogue
Vogue Salvador Dalí

Meztelen Robbie Williams és szürreális Salvador Dalí – A leghíresebb Vogue-címlapok egy helyen

„A világ legbefolyásosabb divatmagazinja, több mint száz éve élvonalban van, évről évre a legfrissebb divat-előrejelzéseket szolgáltatja, és valamiért minden nő talál benne valami izgalmasat. Ha még nem találtátok volna ki, a bűvös Vogue-ról beszélek, ami Angliában szeptember 15-én ünnepli 100. évfordulóját.”

Nóri összegyűjtötte nektek a leghíresebb címlapokat!

Általános észrevételem, hogy a szeptemberi kiadások ebben az évben nagyon letisztultak, átláthatóak, igazi vizuális élményt nyújtanak. A betűtípusok szépen megszerkesztettek és grafikailag kifogástalanok. A színek finomak, nem hivalkodóak. Sok a szürke háttér a képeken. A betűk többsége fehér színű, kiegészítve feketével és még egy erőteljes színnel.

Forrás:
Cséfalvay Fanny

A szeptember számotokra is alkalmas lehet arra, hogy az újságok oldalaiból inspirációt és ötleteket merítve ti is átgondoljátok az öltözködéseteket. Legyen ez a szezon nektek is egy új kezdet, amikor új dolgokat próbáltok ki. Ha rendszeresen követitek a divatmagazinokat online vagy nyomtatott formában, megismerhetitek az új irányzatokat, és kiválaszthatjátok közülük azokat, amelyek feldobják a hideg hónapokat. Vigyetek egy kis színt és újdonságot a gardróbotokba!

Ajánlott cikkek