Egyéb kategória

Állítólag így öltöztünk a ’90-es években – avagy így NE inspirálódjatok a húsz évvel ezelőtti divatanyagokból

Visszatért a '90-es évek divatja. Állítólag. Belelapoztunk korhű, ‘98-as tinimagazinokba, hogy megnézzük, valóban úgy szaladgálunk-e ma az utcán, ahogy húsz évvel ezelőtt a fiatalok. Nézzük, hogy is néz ki egy trendi fiatal az akkori divatoldalak szerint. Sokkolódásra felkészülni!

vous - 2016.09.25.
Állítólag így öltöztünk a ’90-es években – avagy így NE inspirálódjatok a húsz évvel ezelőtti divatanyagokból

Először a haspólók lepték el a boltok polcait és a gardróbjainkat, aztán jött a mom jeans, a derékra kötött kockás ing, a pólóra felvett spagettipántos ruha, a garbó, a kantáros nadrág, a hátizsák, a trapézgatya, a rakott szoknya, a choker nyaklánc – és még sorolhatnánk. Tagadhatatlanul visszatértek gyerekkorunk trendjei, de jócskán megszelídültek. Átértelmeztük őket, finomabban párosítjuk a darabjainkat – néhányan pedig némi iróniával viselik ezeket a darabokat.

Egy táska mindenek felett

A VOUS grafikusa, Fanny már megírta, megrajzolta a hátizsákok nagy visszatérését. Amit 1-2 éve még csak sejtettünk, az mára már nyilvánvalóvá vált: nincsen álomgardrób valamilyen hátitáska nélkül. Mondhatnám, hogy egy-egy ilyen darabbal nem lehet mellélőni, de ha megnézzük a kilencvenes évekbeli fotót, nyilvánvalóvá válik, hogy ez nem igaz.

Ha igazi nőként is úgy akartok kinézni, mint egy tizenkét éves, akkor küldjétek meg a szetteteket egy Tapsi Hapsi-s plüsstatyóval.

Az elöl hajcsattal lecsatolt frizuráért pedig egyperces néma csend.

Forrás:
BRAVO

Zokni-szandálos gésadívaszett bevállalósoknak és félbolondoknak

A stílus útvesztőjében elveszni nem nehéz. Fazonok, színek, kiegészítők – ki tud ennyi mindenre figyelni egyszerre? Egy vérbeli divatszerkesztő 1998-ból például biztos nem. Imádom, ami ezen a szetten történik: japán stílusú ruha zokni-szandállal és egy laza tollboával. A tökéletes összhatás érdekében pedig pontosan ott lóg két tincs a frizurából, ahol azoknak lógnia kell.

Remek viselet gyakorlatilag bármilyen alkalomra, ha az embernek az a célja, hogy kiközösítsék.

Forrás:
BRAVO

Az ördög a részletekben rejlik

Ebben az összeállításban azt szeretem, hogy nagyon alattomosan támad. Elsőre nem tűnik olyan vészesnek, aztán az ember szeme lassan elkezdi észrevenni a részleteket. A szivárványos, csíkozott melírt. A strasszköves nyakláncot. A világ legtermészetesebb dolgaként viselt selyemkesztyűt. A funkcióval nem rendelkező, hanyagul feldobott övet. Értem én, hogy ez egy partiszett, és nem az utcára találták ki – de aki ebben megy bulizni, az ne csodálkozzon, ha körbeállják, amikor elkezd táncolni.

Az ördög a részletekben rejlik – ahogy az ízléstelenség is.

Coco Chanel legendás tanácsa így szól: mielőtt elindulsz otthonról, vegyél le egy kiegészítőt. Ha ránézek erre a képre, nekem is valami hasonló jut eszembe: vegyél le mindent – és öltözz fel valami másba.

Forrás:
BRAVO
Kilencvenes évek

Tinikorotok ruháiban lehettek idén a legdivatosabbak

„A szülői ház pincéje rég elfeledett kincseket rejt. Időről időre lemegyek oda, abban reménykedve, hogy az évekkel ezelőtt bedobozolt ruhák között találok valamit. Bármit, ami ismét divatba jött, és arra vár, hogy kiszabadítsam a kartondobozok fogságából, hogy aztán új értelmet kaphasson egy teljesen új ruhatárban.”

Korábbi cikkünket itt olvashatjátok.

A hangot adó nadrág

A réteges öltözködés újra hódít. Ismét divat a pólóra vett spagettipántos top vagy ruha. Amit viszont ez az öltözék művel, az egészen elképesztő. Hosszú ujjú kötött pulóverre felvett fehér póló tollboával szegett ujjvégekkel. A tökéletes összhatás érdekében ti is bolondítsátok meg a szettet egy bordó lakknadrággal. Édes istenem, bárcsak hallhatnám, ahogy az a nadrág nyikorog minden egyes lépésnél…

De amikor már kezdenénk megnyugodni, és azt hinnénk, véget ért a minket érő vizuális erőszak, kiderül, hogy tévedtünk: észrevesszük a dalmatafoltos klumpát.

Ezen a két oldalon több dolog történik, mint velem 10 év alatt… 

Forrás:
BRAVO

A nagybetűs FÉRFI stílusországban

Úgy gondoltam, a pasikat sem hagyhatjuk ki a savazásból… Hogy mitől lesz egy férfi nagybetűs FÉRFI a korszellem szerint? Egy narancssárga alapon kék kockás, cipzáras plüsskabáttól.

Aki pedig még a kabát ellenére sem tud betelni a narancssárga színnel, az dobjon egy olyan sálat a nyakába, amin visszaköszön ez a gyönyörű szín. A tökéletes összhatás érdekében pedig fehér cérnával szegett fekete nadrágot ajánlanak.

Hölgyeim, aki férfit keres, nem pedig kisfiút, az a szőrös kabát alatt találja!

Forrás:
BRAVO

A magazinokat átlapozva a napnál is világosabb: kizárt, hogy így öltöztünk húsz évvel ezelőtt. Vagy mégis?! És vajon a mai szettjeink 2036-ból visszanézve ugyanilyen cikik lesznek?

Ajánlott cikkek