Egyéb kategória

3 helyzet egy kapcsolatban, amikor ideje párterapeutához fordulnotok

A párterápia a legtöbb pár számára ijesztően hangzik – ez érthető, hiszen a párterápiához legtöbben azt társítják, hogy komoly baj van a kapcsolattal. Ám ez nincs így! A szakértők szerint a párterápia ugyanis akkor is hasznos, ha éppen „boldog szakaszát” élitek a kapcsolatotoknak.

vous - 2016.10.01.
3 helyzet egy kapcsolatban, amikor ideje párterapeutához fordulnotok

Egy pszichoterapeuta, Ian Kerner azt mondja, a legjobb, ha a párok akkor fordulnak terapeutához, mikor felfedezik a problémát, nem akkor, mikor az tetőzik. Ezért mutatjuk is, mi az a 3 jel a Women's Health szerint, amit ha tapasztaltok, eljött az ideje, hogy párterapeutához foduljatok!

1. Ha valaki megcsalja a másikat

A hűtlenség kezelése nagyon kényes helyzet. Egy terapeuta megfigyeli, mire hogyan reagáltok, amiből nagyon sok mindenre tud következtetni, reményt és stabilitást tud nyújtani ebben a kaotikus folyamatban. Segíthet nektek abban, hogy hozzatok egy döntést és segít abban is, hogy azt végig is vigyétek – együtt.

Forrás:
iStock

2. Ha nem jó a párotokkal a szex

A szexről igenis beszélni kell! Ebben azért nagy segítség egy terapeuta, mert előtte ez nem „kínos téma”, és ti sem fogjátok úgy érezni, mert a szexet tudományos kontextusba helyezi, így számotokra sem lesz túl meghitt. Ha beszéltek róla, akár egy házasságot is megmenthettek vele! 

3. Ha mérföldkőhöz érkeztetek

Általában a párok megvárják, míg a kapcsolatuk válságba jut. Azonban sokkal jobb megoldás, ha a párok akkor keresik fel a terapeutát, ha mérföldkőhöz értek a kapcsolatukban, például összeköltöznek vagy összeházasodnak. Segít abban, hogy hatékonyabban kommunikáljatok és még jobban megértsétek egymást, ezzel elkerülve a lehetséges problémákat a jövőben.  

Ajánlott cikkek