Egyéb kategória

Sokkoló állapotokat hagyott maga után a Matthew hurrikán

Napok óta tombol a Karib-tenger térségében az elmúlt étvized legnagyobb vihara, a Matthew hurrikán, ami nemcsak elképesztő károkat hagy maga után, de a halálos áldozatok száma is fokozatosan növekszik.

vous - 2016.10.05.
Sokkoló állapotokat hagyott maga után a Matthew hurrikán

Borzalmas állapotok uralkodnak Kubában és Haitiben, ahol már napok óta a Matthew hurrikán tartja rettegésben az embereket. A vihar óriási pusztítást hozott magával: fák dőltek ki, épületek rongálódtak meg, az utcákat teljesen ellepte a víz, és több helyen földcsuszamlásokról számoltak be Kubából és Haitiből is. A halálos áldozatok száma egyelőre bizonytalan, de a The Guardian beszámolói szerint heten vesztették életüket a borzalmas viharban. A hatalmas esőzések miatt a betegségek száma is növekedhet, ami azért is nagyon komoly probléma, mert csak idén körülbelül 27 ezer kolerás beteget regisztráltak az országban.

A hurrikán pedig úgy tűnik, még egy ideig nem csillapodik. Jelenleg három amerikai államra is kiterjesztették a veszélyjelzést, ahol nagyjából 1 millió embernek kell elhagynia az otthonát rövidesen, hogy biztonságos helyen vészelhessék át az időjárást. Meteorológusok szerint csütörtökön érkezhet meg a Matthew hurrikán az USA-ba, ahol szintén földcsuszamlásokra számítanak.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Ajánlott cikkek